Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Rued Langgaard Festival

september 2, 2018, kl. 16:00 - 18:00

Program:Rued Langgaard: Variationer over ”Mig hjertelig nu længes” Strygekvartet. BVN 71 (1914-15)
J.S. Bach: 8 Kanons (BWV 1072-78 og BWV deest) for fløjte, klarinet, vibrafon, klaver, guitar, violin og cello. Realiseret af Hans Abrahamsen
Hans Abrahamsen: Efterårslied (1992 og 2009) for engelsk horn, klaver og strygetrio
J.S. Bach Goldbergvariationer Uddrag i arrangement af Carl-Oscar Østerlind baseret på Sitkovetskys arrangement for strygetrio
Esbjerg Ensemble
Kristoffer Hyldig, klaver
Frederik Munk Larsen, guitar
Ved Rued Langgaard Festival 2018 er der under overskriften «Ofret» fokus på musikken som offergave.
Rued Langgaard og Johann Sebastian Bach viser i henholdsvis Variationer over ”Mig hjertelig nu længes” for strygekvartet og Goldbergvariationerne en usædvanlig evne til at fremtrylle et væld af musikalske farver og stemninger med udgangspunkt i en enkelt melodi. Langgaard har skrevet sin kvartet til minde om sin far Siegfried Langgaard, og han har skabt en bevægende musik hvor skønhed og smerte er to sider af samme sag.
Ifølge legenden om Bachs Goldbergvariationer er de mange variationer skrevet som trøst til en søvnløs russisk greve. Hvorvidt det er sandt er uklart, men det ligger fast at Bach med Goldbergvariationerne har givet menneskeheden en gave, hvor guddommelig enkelthed og sindrig kompositionsteknik går op i en højere enhed. Her høres et udvalg af Bachs variationssatser i et arrangement ved Esbjerg Ensembles cellist Carl-Oscar Østerlind.
Bachs 8 Kanons er små melodistumper, der i Hans Abrahamsens forfinede realisering vender og drejer sig som mobiler, som svæver frit i rummet, og i kraft af gentagelserne får musikken karakter af et gentaget mantra eller en evighedsbøn. Det spirituelle er også en vigtig del af Hans Abrahamsens Efterårslied, hvor han i sit eget moderne drømmende tonesprog forbinder Ribe komponisten Oluf Rings melodi til Sig nærmer Tiden med toner fra Bachs sidste værk Die Kunst der Fuge.

Detaljer

Dato:
september 2, 2018
Tidspunkt:
16:00 - 18:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/533336090455230/