Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Breve til Havet

september 19, 2018, kl. 20:30 - 22:30

Program:Jean Francaix: Dixtuor
Peter Bruun: Breve til Havet (ny version 2018)
Ludwig van Beethoven: Septet
Indspil med helt nye værker fra Det Klassiske Kollektiv
«Man kunne sende et brev til Havet…» – frasen er hentet fra Ursula Andkær Olsens tekst til Peter Bruuns opera Mickey Alone, og den frase spandt videre i ham til den blev en suite bestående af fire poetiske breve til havet. Suiten er i forvejen skrevet i to versioner for henholdsvis fem og ti instrumenter, nu kommer så en tredje version, tilpasset ensemblets nuværende besætning.
«Esbjerg Ensemble må være noget nær den mest kompetente flok overhovedet til at håndtere Peter Bruuns (tre) bundpoetiske ensembleværker… det kan varmt anbefales nysgerrige ører» blev det spontant skrevet fra Politikens anmelder da kvintet-versionen blev udgivet i 2010. Den beskrivelse, vil vi gerne leve op til!
Stykket bliver omgivet af to diverterende stykker for blandede besætninger: Jean Francaix skrev klangrigt og underholdende – så også i sin Dixtuor. Beethovens slidstærke septet skal på sin side spilles varm af nye medlemmer, så I har faktisk heller ikke hørt den i præcis denne version.
TIl koncerten har vi også inviteret medlemmer af Det Klassiske Kollektiv med til at spille op – de bidrager med nogle af sine egne friske værker, i form af uropførelser såvel som arrangementer af kendte værker af iortodoks karakter.
Det Klassiske Kollektiv er et musikerkollektiv skabt af studerende fra Syddansk Musikkonservatorium med en mildt sagt unik besetning, der åbner for nye klangfarger og kompositoriske muligheder. De modtog Dansk Musikerforbunds Entrepeneurpris i 2017 for sin nyskabende formidlingsplatform for klassisk musik.
Følg Det Klassiske Kollektiv her:
https://www.facebook.com/detklassiskekollektiv/?fb_dtsg_ag=AdzMmcXjZwoX-35l3bAVgPUvuD9oOTdfECQLCtkwlg9wEg%3AAdxDBMsBXzTtpKvUHsP1PG4asK5HYEk7Xbr9bvhVePMX-g
Koncerten (uden Det Klassiske Kollektivs medvirken) spilles også i Medborgerhuset i Varde mandag 17.september kl 19.30
Koncerten transmitteres i DR/P2 Koncerten

Detaljer

Dato:
september 19, 2018
Tidspunkt:
20:30 - 22:30
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/211417326393754/