CHRISTIAN MARTINEZ

Portræt af Esbjerg Ensembles trommeslager Christian Martinez trommestikker svævende omkring ham

Christian Martinez

Slagtøj  |  Fra Colombia

Startede ved Esbjerg Ensemble i 1996 

Christian Martínez startede sine studier på Manhattan School of Music i New York og ved Rogaland Musikkonservatorium i Stavanger. I 1996 afsluttede han sin uddannelse på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København.

Han har samarbejdet med flere komponister og solister, heriblandt den danske komponist Per Nørgård og den engelske stjernebaryton Omar Ebrahim. Det var med Omar Ebrahim, at Esbjerg Ensemble i Skandinavien uropførte György Kurtags, Pas a pas, nulle-part, for baryton, strygetrio og slagtøj.

I 2010 udgav Christian Martinez sin første solo-cd “Rhythmical Séance” med Per Nørgårds I Ching samt værker af Ivar Frounberg og Ejnar Kanding. Samarbejdet med Per Nørgård har resulteret i to nye værker, det ene for kammerensemble med slagtøj som solist: Tre Scener og det andet Arabesques I, II, III (2011) for solo slagtøj. Begge værker er skrevet og tilegnet Christian Martínez og Esbjerg Ensemble samt udgivet i 2012 af Dacapo Records på CD'en Sceneries for Percussion and Ensemble.

Christian Martinez underviser ved Syddansk Musikkonservatorium og har holdt masterclasses ved Sibelius Academy i Helsinki- Finland, DKDM i Århus- Denmark, Lithuanian Academy of Music i Riga.