OM ENSEMBLET

- kompromisløs klassisk kammermusik

Koncertoptagelser Lydoptagelser: Lars Tirsbæk / Videooptagelser: Daniel Dinesen / Redigering: Lars Tirsbæk

Esbjerg Ensemble - Hvem er vi?

Esbjerg Ensemble fremfører klassisk kammermusik med kompromisløs kvalitetssans, og er anerkendt for sin nyskabende og alsidige programlægning. Ensemblet består af 10 temperaments- og udtryksfulde musikere fra hele verden. Alle er særligt udvalgt for netop deres unikke egenskaber, fordelt som blæserkvintet, strygekvartet og slagtøj. Gæstemusikere på klaver, kontrabas og øvrige instrumenter bliver håndplukket til programmer, der kræver udvidet besætning.

Læs mere...

Det første professionelle kammerensemble

På initiativ af lokale kræfter og Kulturministeriet blev Esbjerg Ensemble oprettet i 1967 som det første professionelle kammerensemble i Danmark. Ensemblet har sat standarden for kammermusik i Danmark, og har haft stor betydning for hele det kulturelle liv i regionen og på landsbasis. Opgaven dengang var den samme som nu – at fremføre klassisk kammermusik på højeste niveau. Først og fremmest med fokus på det sydvestjyske, men også nationalt og internationalt. Vi fremfører ca. 80 koncerter om året med alsidige programmer. Herunder hører også skolekoncerter, musikteater, kammerkoncerter, festivalsamarbejder i ind- og udland, workshops og en øvrig bred vifte af samarbejder og projekter.

Øget fokus på de unge

Vi samarbejder tæt med Syddansk Musikkonservatorium, Esbjerg Kommunes folkeskoler, MGK og Kulturskoler i regionen for at give næste generation den bedste inspiration til at satse på og videreudvikle klassisk kammermusik.

Ensemblet spiller hele den klassiske musiks kanon, men er i høj grad kendt for sin stilsikre fortolkning af moderne værker. Derfor er Esbjerg Ensemble ofte det naturlige valg, når nulevende komponister søger ensembler til at uropføre eller indspille nyskrevet kompositionsmusik. Den årlige workshop, hvor unge komponister får mulighed for at arbejde med ensemblet, er en institution i dansk musikliv.

Esbjerg Ensemble som en vigtig ambassadør

Esbjerg Ensemble har altid haft et nært forhold til vor tids komponister. Ensemblet har haft tilbagevendende og gode samarbejder med vor tids centrale danske komponister, og har dermed også været en af landets vigtigste ambassadører for de største i vor tids centrale danske komponister, og har dermed også været en af landets vigtigste ambassadører for kunstnere som Bent Sørensen, Per Nørgård, Hans Abrahamsen og Poul Ruders, men er også ofte de første til at introducere nye internationale navne på den danske musikscene.

Udover koncerter i Danmark, er Esbjerg Ensemble ofte at finde på internationale scener gennem jævnlige invitationer fra centrale europæiske festivaler - foruden tre store turnéer til Taiwan i løbet af de seneste år.

Danmarks Radio transmitterer mellem 6 og 8 af ensemblets kammermusikkoncerter om året, og ensemblet dokumenterer jævnligt også sine aktiviteter gennem indspilninger og koncertoptagelser – lyt her

Esbjerg Ensemble henter sin driftsstøtte fra Statens Kunstråd og Esbjerg Kommune i tillæg til varierende fonde – se vor sponsorer og samarbejder for flere oplysninger.

ENSEMBLETS MUSIKERE

Christian Martinez

Christian Martinez

Slagtøj

Joke Wijma

Joke Wijma

Horn

Kerstin Thiele

Kerstin Thiele

Fløjte

Michel Camille

Michel Camille

Bratsch

Pau Codina Masferrer

Pau Codina Masferrer

Cello

Bogdan Bozovic

Bogdan Bozovic

Violin

Ron Chen-Zion

Ron Chen-Zion

Klarinet

Antti Salovaara

Antti Salovaara

Fagot

VAKANT

VAKANT

Violin

VAKANT

VAKANT

Obo

KONTOR

Gabriella Bergman

Gabriella Bergman

Ensemblechef

Pia Jørs

Pia Jørs

Koordinator

Bestyrelse

Peter Amstrup

Peter Amstrup

Formand

Læs mere...

25 års erfaring med økonomistyring, bygningsdrift, personaleledelse, organisationsudvikling. 9 år som formand for Danske Erhvervsskoler og gymnasier. Certificeret auditor på ISO 9000. 6 års erfaring med kvalitetsstyring.

Udpeget som bestyrelsesformand for Esbjerg Ensemble i 2020.

Erik Haldan

Erik Haldan

Næstformand

Læs mere...

Erik Haldan har siden 1. januar 2022 været direktør i Johan Hoffmann Fonden i Esbjerg. Før det var han i tyve år først redaktør og siden også direktør for Ugeavisen Esbjerg, der i hans tid blev anerkendt som en af landets stærkeste lokalaviser økonomisk og redaktionel.. Avisen er gennem årene blevet hædret med adskillige branchepriser og Erik Haldan selv blev af Danske Medier i 2014 kåret som årets redaktør på tværs af alle medier i Danmark. Oprindeligt stammer Erik Haldan fra Tønder-egnen og blev uddannet som speditør i Padborg. Umiddelbart efter læretidens afslutning søgte han ind på Danmarks Journalisthøjskole og blev journalist i 1980. Han har haft jobs som både journalist og redaktør i både dagspressen, fagpressen og ugepressen. I Esbjerg er han medlem af Esbjerg Byforum. Erik Haldan bor i Esbjerg sammen med hustruen Anne Hedegaard Haldan. Parret har to voksne døtre.

Ulla Kamp Knudsen

Ulla Kamp Knudsen

Bestyrelsesmedlem

Læs mere...

Stærk marketingprofil med 18 års ledelseserfaring, 16 års marketingchef erfaring og 13 års reklamebureau erfaring.

Har deltaget i strategiprocesser i 5 af de fem virksomheder hvor jeg har været en del af ledergruppen. Har god forretningsforståelse, er strategisk godt funderet, men formår også at arbejde taktisk og operationelt i bestyrelsesarbejde når det kræves. Er uddannet markedsøkonom kombineret med en HD i afsætning.

Michael Harbøl

Michael Harbøl

Esbjerg Kommune

Læs mere...

Michael Harbøll er udpeget til bestyrelsen i Esbjerg Ensemble af Esbjerg Byråd, og har været mellem af Esbjerg Ensemble’s bestyrelse siden 2018. Han er ligeledes byrådsmedlem og medlem af Sundheds- og Omsorgsudvalget. Dertil bør tilføjes at han fra 2018-2021 var bestyrelsesmedlem i Breinholt & Hustrus Legat.

Hans Erik Andersen

Hans Erik Andersen

Esbjerg Kommune

Læs mere...

Sidder i Esbjerg Byråd som medlem af Kultur- og Fritidsudvalget. Er bestyrelsesmedlem i Breinholt & Hustrus Legat 2018-2021.

Medlem af Esbjerg Ensembles bestyrelse i 2020.

Kerstin Thiele

Kerstin Thiele

Medarbejdervalgt

Læs mere...

Fløjtenist hos Esbjerg Ensemble siden 1986. Medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem.