Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Jubilæumskoncert

september 23, 2017, kl. 19:00 - 21:00

Koncertprogram:Poul Ruders: Jubilæumsfanfare (uropførelse)
Carl Nielsen: Blæserkvintet
Withold Lutoslawski: Danse Præludier
Per Nørgård: Fire over Water, 4. sats fra ”I Ching”
Felix B. Mendelssohn: 4 stykker for strygekvartet op. 81
Wayne Siegel: Watercolor, Acrylic, Watercolor
Iscenesættelse: Bent Nørgård
Konferencier: Mathias Hammer
Vi skyder jubilæumssæsonen i gang med en fest for at fejre 50 år med internationalt musikliv i Esbjerg! Det gør vi, ved at invitere nogle af vore vigtigste samarbejdspartnere i byen: Elever fra Kulturskolen, børnekor og konservatoriestuderende. Musikhuset Esbjerg bliver denne dag fyldt med musik og aktører fra flere genrer, og kulminerer med en fantasifuld iscenesættelse af et tværsnit af ensemblets repertoire gennem tiderne.
Mellem en uropførelse og en dansende moderne klassiker, pakker vi vor gave op til publikum: Det er et værk, som alle blæsere, der nogensinde har spillet i Esbjerg Ensemble garanteret har måttet spille ved sin ansættelseskonkurrence: Carl Nielsens Blæserkvintet. Og da det var blæserne som kom først til vestkysten, passer det udmærket at servere dette lykketræf af et musikstykke i første afdeling. Strygerne kom til lidt senere indtil ensemblet var komplet omkring årsskiftet 1967-1968, og et standardværk i den anledning har været Lutoslawskis virtuose dansepræludier. Senere i programmet får vi et møde med strygekvartetten – måske den besætning, som har det største og mest elskede repertoire i hele kammermusikken. Vi vælger til denne anledning Mendelssohn “smilets komponist” med smukke billedskabende toner fra den tysk-romantiske tradition.
Og så et værk, som alle danske – og efterhånden vestlige – slagtøjssolister ikke kan vare bekendt ikke at prøve kræfter med:
Per Nørgårds I Ching. Esbjerg Ensembles Christian Martinez er en af dem, som spiller det så godt, at Nørgård kvitterede med at skrive en hel slagtøjskoncert til ham og ensemblet i ren taknemlighed. Mange af Danmarks helt centrale komponister har haft nære band til ensemblet, og de aller fleste bliver spillet i løbet af sæsonen. Én af vore tidligere ledere var Wayne Siegel, som til ensemblets 40-års jubilæum skrev Watercolors – en ren klangfest, som har fulgt os på turnéer lige siden. Velkommen til fejring – og for de næste 50 år!
Herudover har vi en koncertoptakt kl. 16:00 i foyen i Musikhuset Esbjerg – Alle er velkomne til koncertoptakten
Program:
Withold Lutoslawski: Six Children’s Songs
Frederik Gislinge: Fanødanse
Igor Stravinsky: Le Sacre du Printemps (Vårofferet)
Et samarbejde med Konservatoriets Pigekor, Den kgl. Ballets Talentlinie på Kulturskolen Esbjerg og studerende på Folkekons.
Kom og vær med til at gøre denne dag festlig.
Projektet er støttet af Dansk Komponist Forenings Produktionspulje og KODA’s Kulturelle midler / with support from Danish Composers’ Society’s Production Pool/KODA’s Cultural Funds
Sæsonkoncert
Billetsalg:
www.mhe.dk
www.billetten.dk
www.esbjergensemble.com
Dørsalg: kr. 150,00 alle under 25 år gratis entré

Detaljer

Dato:
september 23, 2017
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/2007007199532206/