Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Jubilæumskoncert i Christianskirken!

oktober 2, 2017, kl. 20:30 - 22:30

Vi pakker med os et udsnit af weekendens store jubilæumsfestkoncert og spiller den i Christianskirken i København!Poul Ruders: Jubilæumsfanfare
Carl Nielsen: Blæserkvintet
Withold Lutoslawski: Danse Præludier
Felix B. Mendelssohn: 3 af 4 stykker for strygekvartet op. 81
Wayne Siegel: Watercolor
50 år med øjeblikskunst under mildt sagt skiftende forhold, men altid med fanen højt, – det er sådan mange har lært Esbjerg Ensemble at kende.
Til denne koncert fejrer vi alle disse øjeblikke, som gerne må blive ved. Repertoiret er håndplukket af musikerne med det, som faldt dem helt naturligt: Noget af det er deres modersmål som ensemble, andet er værker, vi skulle have spillet oftere; Nu puster vi liv i dem igen.
Vi serverer bl.a. et værk, som alle blæsere, der nogensinde har spillet i Esbjerg Ensemble garanteret har mattet spille ved sin ansættelseskonkurrence: Carl Nielsens Blæserkvintet. Og da det var blæserne som kom først til vestkysten, passer det udmærket at servere dette lykketræf af et musikstykke i første afdeling. Strygerne kom til lidt senere indtil ensemblet var komplet omkring årsskiftet 1967-1968, og et standardværk i den anledning har været Lutoslawskis virtuose dansepræludier. Senere i programmet får vi et møde med strygekvartetten – måske den besætning, som har det største og mest elskede repertoire i hele kammermusikken. Vi vælger til denne anledning Mendelssohn “smilets komponist” med smukke billedskabende toner fra den tysk-romantiske tradition.
Mange af Danmarks helt centrale komponister har haft nære band til ensemblet, og de aller fleste bliver spillet i løbet af sæsonen. Én af vore tidligere ledere var Wayne Siegel, som til ensemblets 40-års jubilæum opdaterede Watercolors til ensemblets besætning – en ren klangfest, som har fulgt os på turnéer lige siden. Velkommen til fejring – og for de næste 50 år!
Billetter v/ indg kr 100,- (studenter gratis)
Projektet er støttet af Dansk Komponist Forenings Produktionspulje og KODA’s Kulturelle midler / with support from Danish Composers’ Society’s Production Pool/KODA’s

Detaljer

Dato:
oktober 2, 2017
Tidspunkt:
20:30 - 22:30
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/122259958435472/