Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Jubilæum / Athelas Sinfonietta & Esbjerg Ensemble

juni 4, 2019, kl. 21:00 - juni 5, 2019, kl. 00:00

10 ÅRS JUBILÆUMSKONCERT MED EKSPERTENSEMBLER To af landets førende ensembler for ny musik har slået sig sammen til denne aftens jubilæumskoncert i Den Sorte Diamant. Med Pierre André Valade som dirigent uropfører de to værker, og opfører tre lidt ældre værker. Alle fem værker er komponeret indenfor det 10-år, hvor festivalen har eksisteret.
Bent Sørensens værk hedder Tunnels de Lumiére, tunneler af lys. Det er et blandt mange af Sørensens værker, der kredser om lys, lys og skygge, tusmørke og alle andre tænkelige former for lysvirkninger.
Rune Glerup har arbejder i mange værker med objekter i klang. En art lyd-byggeklodser, der belyser og farver hinanden. Det gælder også klaverkoncerten, hvor man på trods af de gentagne, og ind imellem kontrasterende klangobjekter, fornemmer et fremadskridende udtryk, der efterhånden bliver mindre kantet, mindre kategorisk.
I Li-Ying Wus værk er der også gentagne objekter eller afdelinger. En ritornel er en tredelt dans, og sammen med den væver der sig i Wus værk inspirationen fra Galapagos-albatrossens parringsdans.
De to uropførelser på programmet er af den dansk/franske komponist Loïc Destremeau og af islandske Bára Gísladóttir. Begge komponister har base i København. Loïc Destremeau skriver om sit nye værk: “Baggrunden for værket tager udgangspunkt i en tanke om en kammerinstrumental ytring om musikkens egen præmis, herkomst og eksistens. Dette med afsæt i et materialelag bestående af ekstra-musikalske elementer med referencer udadtil overfor dets modsætning; super-musikalske elementer, der peger indad mod musikkens egen rodfæstning og udtryk.”
Gísladóttirs værk og satser har følgende titler:
Music to accompany your sweet splatter dreams
i. rushing down a steep steadily shrinking footpath on a 1995 green Nissan King Cab
ii. extreme long shot: blood spatters on Snowy Mountain
iii. the plastic wrapped corpse of your mother in burgundy crocodile leather wooden heeled cowboy boots
Velkommen til jubilæumskoncerten – vær med til at fejre KLANG Festival, musikken, ensemblerne og ikke mindst komponisterne.
Program:
Bent Sørensen (f. 1958): – Tunnels de Lumiére (2012)
Li-Ying Wu (f. 1978): Ritournelle Rondo alla L’albatro vermicolato (2018)
PAUSE
Bára Gísladóttir (f. 1989): Music to Accompany Your Sweet Splatter Dreams UROPFØRELSE
Rune Glerup (f. 1981): Piano Concerto (2009-10) Solist: Jonas Olsson
PS: Det oprindeligt annoncerede værk af Loic Destremau udgår, men vil blive opført ved en senere lejlighed
MEDVIRKENDE
Pierre-André Valade
Athelas Sinfonietta Copenhagen
Esbjerg Ensemble
Jonas Olsson – klaver
JUBILÆUMSFEJRING
KLANG–Festival har 10-års jubilæum i 2019. Fra begyndelsen i 2009 til denne festival er slut d. 10. juni 2019 er der blevet opført og uropført en uoverskuelig stor mængde af ny, nyere og moderne klassisk musik. Selve jubilæumsdagen er d. 4. juni og det meste af dagen vil der i og omkring Den Sorte Diamant være koncerter, med kunstnere fra mange forskellige sider af dansk musikliv. Alle sammen med til at fejre KLANG, musikken, komponisterne og de 10 år der er gået siden første festival. Og selvfølgelig skal der også skåles på de 10 kommende KLANG-år.
KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største, internationale festival for samtidsmusik, ny partiturmusik og kunstmusik. Siden 2009 har KLANG været en fast bastion i dansk kulturliv. I 2019 fejrer KLANG 10-års jubilæum med et koncert- og eventprogram med fokus på bl.a. nyskrevet opera, international kammermusik i verdensklasse og musik for børn og unge!
KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival 30. maj – 10. juni 2019
Facebook KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival / Instagram @klang_festival

Detaljer

Start:
juni 4, 2019, kl. 21:00
Slut:
juni 5, 2019, kl. 00:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/396044791177375/