Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fanø Free Folk

december 9, 2016, kl. 21:30 - december 10, 2016, kl. 00:00

Dobbeltkoncert: Antonín Dvôràk: Strygekvartet nr. 12 i F-dur op. 96 “Den amerikanske”
LCAB DUO (Laura Cannell og André Bosman)
Esbjerg Ensemble
Tobakken præsenterer her en utraditionel dobbeltkoncert baseret på traditionel musik, hvor Esbjerg Ensemble møder Fanø Free Folk. Vi har startet et samarbejde for at finde samlingspunkter mellem folkemusik og klassisk musik – eller rettere sagt, finde tilbage til den klassiske musiks folkemusikalske rødder. Og vi starter pænt ud med én af romantikkens mest populære skikkelser og netop én, som blev fanebærer for den såkaldt nationalromantiske bevægelse.
Antonín Dvôràk står ofte på programmet, og især hans “amerikanske” strygekvartet er efterspurgt. Dvôràk havde midlertidig forladt sin øst-Europæiske hjemstavn, da han i sommeren 1883 befandt sig i USA, og i en rus af inspiration skrev både den berømte Symfoni “Den Nye Verden”, og denne strygekvartet, som henter såvel nostalgiske toner fra Tjekkiet, som negro spirituals.
Vore kolleger i Fanø Free Folk har inviteret en strygebaseret duo fra England, som arbejder med abstrakte former, men med udspring i folkemusikkens klanglige og ornamentale univers. Vi glæder os til at høre hvordan en romantisk strygekvartet lyder, side om side med Laura Cannell og André Bosmans improvisationer!

Detaljer

Start:
december 9, 2016, kl. 21:30
Slut:
december 10, 2016, kl. 00:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/337316379983661/