Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Winterreise

marts 6, 2019, kl. 21:30 - marts 7, 2019, kl. 00:00

Program:Franz Scubert: Winterreise
– i arrangement for blæsere og accordion af Norman Forget
Solist: Mathias Hedegaard
Indspil ved uforlignerlige Gitte Højmark Pedersen fra Esbjerg Hovedbibliotel om den nordiske romantiske længsel efter ensomhed og natur
Winterreise er en vandring i bevidsthedens grænseland. Vi følger en ung mand som forlader sin elskede og lægger sit liv, som han kender det, bag sig. Han snubler rundt i frosne bjerglandskaber og trænger samtidig stadig længere og længere ind i sin fordrejede og ensomme indre verden. Teksten er vandrerens tankestrøm, ofte farvet af selvmedlidenhed og dyster indsigt. Han sammenligner sit lidenskabelige følelsesliv med naturens store, klare billeder – og følges igennem landskaberne af Schuberts musikalske kommentarer og harmoniske vendinger. Han taler til sig selv, til sit hjerte og til tårerne, til sneen og den frosne flod, til kragerne og hundene som i en desperat vilje i at tro at så længe han finder ord, er han ikke fortabt. Den eneste mening han finder er, at fortsætte i sin hvileløse vandring.
Franz Schubert skrev cyklussen i 1827 til tekst af Wilhelm Müller, blot et år inden han døde, 31 år gammel, præget af sygdom og modløshed. Den er et af romantikkens helt store mesterværker og et eksempel på hvordan tekst og musik løber sammen i en højere enhed – i kammermusikformat.
Klaverstemmen regnes som noget af det mest talende akkompagnement som er lavet i musikhistorien, ved ikke blot at farvelægge – men også at kommentere og understrege det tekstlige indhold. I dette arrangementet af den canadiske oboist Norman Forget får blæserne selskab af et accordeon og farvelægger musikken med dramatik, vemod og folkelighed igennem de 24 stemningsbilleder.
Solist: Mathias Hedegaard
Vi er så glade for at Mathias Hedegaard vil opføre denne versiona af Winterreise med os. Mathias har på få år slået sit navn fast som en efterspurgt og prisbelønnet lys lyrisk tenor, med smukke og intense fortolkninger som koncertsanger såvel som stærke fortolkninger på scenen.
Han har arbejdet i dybden med Schuberts cykluser, både Die Schöne Müllerin og den originale Winterreise de seneste år, og optreder nu som ensemblemedlem med den bærende stemme.
Billetsalg: kr. 150 / Børn under 12 år gratis entré
eller på www.billetten.dk

Detaljer

Start:
marts 6, 2019, kl. 21:30
Slut:
marts 7, 2019, kl. 00:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/2189572821282950/