Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kernen i kammeret

november 22, 2017, kl. 21:30 - november 23, 2017, kl. 00:00

Koncertprogram:Leos Janacek: Concertino
Missy Mazzoli: Still Life with Avalance
Anna Thorvaldsdottir: Ro
Francis Poulenc: Sekstet for klaver og blæserkvintet op. 100
Robert Schumann: Klaverkvintet i Es-dur, op. 44
Kammermusikken oplevede sit ekstatiske højdepunkt i romantikken – men romantikkens lange arm strækker sig langt ind i både det 20. og 21. århundrede… Og måske har der altid været kammermusik, måske er kammermusikken selve kernen i musikken: Samspillet mellem nogle få, for intenst nærværende tilhørere – en nærmest intravenøs musikoplevelse hvis du kommer tæt nok på. Værkerne på dette program kommer i hvert fald meget tæt på musikken, for at sige det filosofisk.
Vi kører tempoet op i energi fra starten af koncerten med Janáček: Hans musik er nærværende og fortællende. Præcis det samme kan vi sige om Missy Mazzolis musik, selvom den er meget anderledes… Hun blev for nylig af New York Times udpeget som «Brooklyn’s post-millennial Mozart» og hendes modige opera over Triers «Braking the Waves» blev omtalt som en af det 21. århundredes vigtigste så langt – ja, så er det jo bare at spidse ører og læne sig frem i stolen. Derefter ambulerer vi mellem to varianter af programmet, vi anbefaler at I kommer til begge versioner. Første afdeling kan sagtens opleves to gange. Anna Thorvaldsdottirs musik har vi opført ved flere anledninger allerede, og hun er i lighed med Mazzoli kendetegnet som en helt enestående stemme i den yngre generation: en drømmende og samtidig kraftfuld energi skaber et nærmest elektrisk spændingsfelt i en transparent instrumentering.
Poulenc giver en slags symmetri til Janáček med farverig lethed på sin helt egne franske vis, men vil du hellere høre Schumann så er det forståelig… For er der nogen som kan smelte bare nogle få instrumenter sammen til én voldsom emotionel oplevelse, så er det ham. Det kan ikke misforstås.
Janacek, Mazzoli & Schumann opføres også i THY Centre for Musical Arts 18.november
Janacek, Mazzoli & Poulenc opføres ved en lukket koncert hos Natmandsforeningen 21.november
Koncerten i Esbjerg bliver transmitteret i DR P2 Koncerten.
Billetsalg:
www.billetten.dk
Dørsalg: 150,00 Unge under 25 år gratis entré

Detaljer

Start:
november 22, 2017, kl. 21:30
Slut:
november 23, 2017, kl. 00:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/1954145798188824/