Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kammersymfoni!

januar 22, 2017, kl. 16:00 - 17:00

Koncertprogram:George Crumb: Dream Sequence (Images II)
Ludwig van Beethoven: Klaverkvintet for blæsere op. 16
Arnold Schönberg: Kammersymfoni op. 9 arr. af Webern
Den amerikanske komponist George Crumb er en helt unik personlighed i den nutidige musik. Hans brug af eksotiske klange og karakteristiske skalaer giver en ubestemmelig fornemmelse for folkemusik, men det er umuligt at sige, hvor den folkemusik skulle komme fra. I Dream Sequence har komponisten angivet følgende overordnede karakter: “Roligt, tidløst, åndende, som en eftermiddag i sensommer” – og det er virkelig, som om man befinder sig i en drøm at opleve stykket.
Kvintet for klaver og blæsere er et tidligt værk af Ludwig van Beethoven. Han rejste fra sin fødeby Bonn til Wien i 1887 for at skabe sig en karriere som muskier og i håb om – fortælles det – at møde sit store idol, Mozart. Han havde en stærk følelse af, at han var den, der skulle være Mozarts efterfølger.
Han begyndte derfor at studere Mozarts værker indgående, og Kvintetten er tydeligt inspireret af Mozarts værk fra 1784 med samme besætning og endog i samme toneart. Koncerten har lånt sin titel efter aftenens hovedværk – Arnold Schönbergs Kammersymfoni, mesterligt udkrystalliseret af hans elev Anton Webern til kammerformat. Musikken har klare tråde tilbage til romantikken og til dur-mol tonaliteten, som den kendes helt tilbage fra Bach og Mozart.
Men indimellem bryder den ud og bliver kras og dissonerende – og er et vendepunkt i Schönbergs udvikling.
Klaver: Roglit Ishay
Optakt til koncerten kl. 13:30

Detaljer

Dato:
januar 22, 2017
Tidspunkt:
16:00 - 17:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/624494047733580/