KONCERTER
Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Serenader

oktober 5, 2016 kl 19:30

Koncertprogram:
Antonin Dvôràk: Serenade I d-mol op. 44
Sofia Gubaidulina: Concordanza for kammerensemble
Johannes Brahms: Serenade I A-dur decet i ny bearbejdelse af Karl Aage Rasmussen

To romantiske serenader – og en samtidig modstemme. Sådan har vi lagt denne koncert til rette, men som også byder på en uropførelse af en hel ny bearbejdelse af Karl Aage Rasmussen.

Ordet serenade har mange betydninger i musikken. Selve ordet stammer fra det italienske sereno, som vi genfinder i det engelske serene: ”Fredfyldt” eller ”roligt, ophøjet. Oprindeligt har det henvist til en hyldestsang til en elsket, som man synger for på en rolig og sødmefyldt aften. Begge af aftenens serenader kan således knyttes til en behagelig oplevelse, og begge er oprindelig større orkesterværker som vi med begavet hjælp har fået fordelt imellem musikerne til versioner for kammerensembler.

De to komponister Antonin Dvorak og Johannes Brahms skal gensidigt have beundret hinanden højt – men hvor Dvoraks version har en ”slavisk” tone med folkemusikinspiration fra sine barndoms riger, Böhmen og Moravien, er Brahms meget unge version netop en hyldest til sin hjertevenninde, Clara Schumann.

Stykket Concordanza er derimod baseret på en idé om et spil mellem “Concordanza” (samklang, af “concord”) og “Discordanza” (modklang, disharmoni) – hvor de to former for musik modstilles og forandres i konstant spænding, men det kommer aldrig til en endelig “concordanza”.

Sofia Gubaidulinas stammer fra Tatarstan i det daværende Sovjetunionen. Hun studerede musik i Moskva og havde sit virke der i mange år. I 1991flyttede i 1991 hun dog til Hamborg. Hendes music forener elementer fra vestlig avent-gardemusik med træk fra folke- og asiatisk musik.

Iscenesættelse: Bent Nørgård

Koncerten er støttet af WH Fonden.

Billetsalg:(Sæsonkoncert)

Forsalg på billetten.dk
Løssalg: kr. 150

Alle under 25 år har gratis adgang

Dørene åbnes ½ time før koncertstart

 

Comments

comments

Detaljer

Dato:
oktober 5, 2016
Tidspunkt:
19:30

Arrangør

Esbjerg Ensemble
Telefon:
75139399
Hjemmeside:
www.esbjergensemble.com

Sted

Syddansk Musikkonservatorium Esbjerg
Kirkegade 61
Esbjerg, 6700
+ Google Map
Telefon:
63119900
Hjemmeside:
www.sdmk.dk