Oktober nyhedsbrev

Af Pia Jørs - den

BEGEJSTRING I ØSTRIG

Så er ensemblet vel tilbage efter en succesrig miniturné til Østrig, hvor vi holdt afslutningskoncert ved den 3 uger lange musikfestival Klangspuren. Og anmelderne var begejstrede. De skriver bl.a.:

«…den nutidige nordiske musik bevæger sig i et mangfoldigt landskab af stille, sarte klange, hvor landskabet og dets stemninger er til stede, ligesom en fremmedgørelse og klanglige forvandlinger af disse stemninger er det. Digitale midler er ofte benyttet og kombineres med instrumenter på en naturlig måde. Af og til stikker en stærk traditionsbevidsthed sit hoved frem, ligesom der leges med forskellige betydningslag og en klar brug af ironi. Det var Simon Steen-Andersens duo for violin og slagtøj et eksempel på, og det fremragende Esbjerg Ensemble præsenterede efterfølgende også disse virkemidler i Bent Sørensens quasiromantiske stykke «Pantomime» og førte os gennem musikalsk leg med havet i uropførelsen af Juliana Hodkinsons “Coastline Piece III: Vest til kysten”.

Hele omtalen kan læses her

ESBJERG ENSEMBLE GÅR I BYEN

Den kommende uge spiller ensemblets medlemmer i mindre konstellationer i forskellige offentlige rum.

MANDAG, 6. oktober mellem 16:00 – 18:00 spiller medlemmerne enkeltvis og i grupper på café, DSB-tog, i Føtex eller hvor de nu ellers måtte befinde sig en mandag eftermiddag for at demonstrere mod nedlæggelsen af DR Underholdningsorkesteret.

BEVAR DR Underholdningsorkesteret er en national demonstration, hvor musikere over hele landet lader sin protest til folket lyde.

FREDAG, 10. oktober kl. 21:30 i forbindelse med KULTURNATTEN ESBJERG spiller blæserne den forrygende Blæserkvintet af Francaix på Esbjerg Hovedbibliotek. Benyt chancen til at få en forpremiere på et af sæsonkoncertens kerneværker i oktober !

SØNDAG, 12. oktober kl. 20:00 og 21:00 i forbindelse med KULTURNATTEN RIBE dukker to af vore musikere op på Det Gamle Jernstøberi, hvor de fremfører efterårets profilkomponist Juliana Hodkinson og hendes underfundige Why Linger you Trembling in your Shell ? for violin, slagtøj, ping-pong bolde og fuglefjer…..

KERNEVÆRKER PÅ PROGRAMMET

Næste sæsonkoncert går under overskriften “Når døden spiller violin….” og krones med Schuberts evigsmukke og vemodige strygekvartet “Døden og Pigen”. Men også blæserne får sin fest med Francaix’s store Blæserkvintet nr. 1.

Koncerten krydres herudover med en solo, en duo og en trio af mere moderne karakter

FESTIVALTID

Efteråret er højsæson for festivaler, og lørdag 25. oktober spiller ensemblet koncert på det charmerende Hofteatret i København i rammen af Wundergrundfestivalen. Juliana Hodkinson er inviteret som kurator for denne koncert, som giver et portræt af hendes spørgende, underholdende, intime og teatrale musikalske fortællinger. Benyt chancen til at komme tæt på denne personlighed i vort miljø!

SIDSTE CHANCE – NY CELLIST!

Vi minder om at deadline for ansøgning til vor cellokonkurrence udløber 19. oktober.

Læs mere HER

Hjertelige hilsener

Katrine Ganer Skaug Ensemblechef

Comments

comments