Nyhedsbrev – Oktober 2015

Af Pia Jørs - den
Esbjerg Ensemble er reddet!

Som de fleste sikkert har bemærket blev ensemblet reddet og kom tilbage i budgettet også efter 2018!

Vi får en reduktion på 10% i lighed med kommunens museer og koncertarrangører fra 2018, og ensemblet går nu i dialog med Kulturforvaltningen og det politiske bagland for at finde en vej til stabilisering af ensemblets fremtid.

Tusind tak til alle, der har støttet os i denne meget korte og intense kamp om overlevelse – vi er meget glade!

Kulturnat 2. oktober 2015 – Kom forbi!

Afholdsloge, dansesal og musiklaboratorium. Esbjerg Ensemble og Håndværkerforeningen byder velkommen til et af byens smukkeste hemmeligheder. Kom forbi og få en rundvisning i huset, hør om dets unikke historie, og mød nogle af landets bedste musikere på nært hold.

Vi afholder minikoncerter kl. 18:30 og 19:30

Ensemblet er også inviteret til at spille ved åbningsshowet på Esbjerg Kulturskole kl. 17:00. 

Skolekoncerter

Det er tid for sæsonens indledende runder med skolekoncerter, som starter op i næste uge. Igen sender vi blæserkvintet, strygekvartet og slagtøjsspiller ud på hver deres eksklusive turné. Det er tre meget forskellige programmer som skolerne i kommunen kan vælge mellem, og derved sikre at alle på 4. klassetrin møder kammermusikken på nært hold.

Koncert for syriske flygtninge

Vi kombinerer vores skolekoncerter med at køre forbi det nye asylmodtagecenter i Haderslev (det gamle sygehus i Haderslev) for syriske flygtningebørn, der er kommet hertil uden ledsagere. Samarbejdet er etableret mellem Esbjerg Ensemble, Red Barnet og Røde Kors.

Oktetter på Tidsrejse I

Efter uge 42 kaster 8 af ensemblets musikere sig over et af kammermusikkens mest ikoniske projekter: Franz Schuberts store Oktet. Det er af musikerne et længe efterspurgt værk, og vi kombinerer det med et modsvar fra vor egen tid: Jörg Widmanns Oktet, som tager afsæt i Schuberts.

Oktetterne er skrevet for den samme besætning: klarinet, fagot, horn og strygekvintet – men hvor Schuberts Oktet varer ca. én time, er Widmanns rejse kun halvt så kort……

Med venlig hilsen

ESBJERGS ENSEMBLE

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments