Nyhedsbrev – november 2016

Af Pia Jørs - den

ESBJERGENSEMBLE

november 2016

 

Oktober har stået i næste generations tegn med mesterklasser i kammermusik på Syddansk Musikkonservatorium, indspil til det årlige MGK-træf og ikke mindst sæsonens satsning for de yngste – FARVESPILLET.

Både teatersalen i Musikhuset og Kunstmuseet blev fyldt op af børn i indskolingen som kunne følge Hanne Tofte Jespersens rejse mellem toner, farver og historier…..

 

Vi spiller den igen i februar for jer, der ikke kunne komme – ses vi?

Vores næste sæsonkoncert spilles i Esbjerg, Odense og Hobro.

 

Finsk Fyrværkeri med kort varsel Marianna Shirinyan har desværre med kort varsel måttet aflyse sin koncert med Esbjerg Ensemble pga. sygdom.

Det er svært at finde pianister i hendes format, men det er alligevel lykkedes os at få fat i det finske fyrværkeri Heini Kärkkäinen, som glæder sig til at springe ind med kort varsel og spille Dvoraks vidunderlige klaverkvartet med os.

Koncerten byder også på Schuberts lille perle af en klavertrio «Nocturne» og Irving Fines blæserkvintet «Partita».

 

Heini har tidligere spillet med ensemblet, da hun gæstede Esbjerg International Chamber Music Festival. Hun er bosat i London og har været solist med mange og store internationale orkestre såsom Finlands Radio Orkester, Helsinki Filharmonic, Tampere Filharmonic samtidigt har hun i udstrakt grad spillet kammermusik i både Europa såvel som i Amerika.

Heini er oprindeligt uddannet fra Sibelius-Akademiet under Lissa Pohjola og har vundet adskillige flotte internationale priser og udgivet prisvindende CD-indspilninger.

 

Vi har til koncerten også engageret den Fanø-baserede billedkunstner Marie-Louise Exner, som har udviklet en lille skulptur-park til os, som vil fungere som scenografi til vor koncert i Esbjerg.

Konceptet hedder “The Winds” og er lavet af gips og takkerør fra marsken. De er dedikeret til hver sin himmelretning, som symbol på det at vi arbejder så tæt på naturen, og det faktum at ensemblets medlemmer kommer fra alle 4 verdenshjørner.

Sidst men ikke mindst har vi lanceret den første teaser til vores jubilæumsprogram 2017-2018, og koncertsalget er allerede godt i gang!

Se hele teaseren her på hjemmesiden.

 

  

Med venlig hilsen 

ESBJERG ENSEMBLE

 

 

 

Comments

comments