Nyhedsbrev marts 2019

Af Pia Jørs - den

Winterreise i nye klæder

 

Vi har glædet os til at få tenor Mathias Hedegaard tilbage som solist i Esbjerg. Hans stemme og karisma nåede helt ned på bagerste række i Musikhuset til nytårskoncerterne, og på onsdag 6. marts kl. 19.30 fortolker han de melankolske sange i Schuberts Winterreise sammen med ensemblets blæsere og accordeonisten Frode Andersen. Prøverne er nu i gang i Norgesgade, og så vidt vi ved, er der tale om Danmarks-premiere på Winterrejse arrangeret for blæsere.

 

Arrangementet er skabt af den canadiske oboist Norman Forget. Schuberts Winterreise uden den kendte klaverstemme får et ganske anderledes udtryk, men musik og tekst er stadig ligeværdige stemmer. Der er nærmest tale om et nyt værk, hvor vemod, folkelighed og dramatik blomstrer fra roden af Schuberts udødelige sangcyklus.

 

For vores københavnerpublikum bliver der en ekstra koncert i Rundetårn torsdag 7. Marts kl. 19.30. Billetter til 120 kr. kan købes online https://shop.1642.dk/produkt/esbjerg-ensemble/ eller i døren.

 

 

Litterært Indspil til Winterreise

Til koncerten på konservatoriet i Esbjerg er der en bonus: litteraturhistoriker Gitte Højmark Pedersen fra Esbjerg Hovedbiblioteks formidlingsafdeling giver et litterært Indspil, hvor hun reflekterer over temaet i koncerten:

 

”I Danmark har vi en historik tilbage til Steen Steensen Blicher om at drage ud i naturen, og særligt i Skandinavien genspejler romantikken sig stadig i den moderne litteratur, hvor det ensomme menneske finder sig selv i mødet med naturen. Eksempler er Karl Ove Knausgårds Min Kamp, Tomas Espedals  og Erlend Loes Doppler,” siger Gitte Højmark, som her giver en appetitvækker på sit Indspil: https://www.facebook.com/EsbjergEnsemble/videos/361293504468613/

 

Billetter til Winterreise-koncerten på Syddansk Musikkonservatorium købes i forsalg på www.billetten.dk eller i døren. Børn under 12 år kommer gratis ind.

 

Læs mere om Winterreise på http://esbjergensemble.com/event/winterreise/.

 

Comments

comments