Nyhedsbrev Juni 2017

Af Pia Jørs - den
Lancering af Sæsonprogram 2017 / 2018 

Sæsonprogrammet for 2017/2018 er sendt til trykkeriet, og vil i sidste uge af juni blive sendt i katalogform. Allerede nu er det muligt at smugkigge i kataloget på vores hjemmeside www.esbjergensemble.com – Det kan I glæde jer til!
Sæt allerede nu kryds i kalenderen lørdag, den 23. september 2017, for her giver vi 50-års festkoncert i Musikhuset.

FAGOT-konkurrence 
Lørdag, 17. juni 2017 havde vi fagotkonkurrence i Musikhuset Esbjerg, da Etienne Boudreault flytter til Helsinki med hele familien. Vi benytter her lejligheden til at takke ham varmt for de fantastisk gode musikalske oplevelser han har givet både kolleger såvel som vort publikum.
I samme ombæring hvor vi har mistet Etienne kan vi sige velkommen til vor nye fagottist.  Et helt fantastisk sammentræf gør, at vi mister en musiker men samtidigt får vi én gennem det formidable finske musikmiljø.
Valget faldt på en særdeles talentfuld ung herre fra netop Finland, Antti Salovaara. Vi ser frem til at introducere ham ved vore koncerter i sæson 2017/2018.  
Antti Salovaara er 26 år og er i øjeblikket bosiddende i Hannover i Tyskland. Han har studeret på Sibeliusakademiet i Finland og på Erasmus Exchange i Hmtmh i Tyskland. Derudover har han allerede spillet i mange internationale festivaler og orkestre heriblandt Helsinki Philharmonic Orchestra og Finnish Radio Symphony Orchestra. 
Vi glæder os til byde Antti velkommen!

Vi har haft en forrygende afslutning på sæsonen med mangeartede koncerter

Brahms i Bramming
I år deltog Esbjerg Ensemble ved Bramming Kulturnat 1. juni, og spillede Brahms Klarinetkvintet i Kosmorama!
Tivoli Pinsefestival
Traditionen tro holder vi en lokal sæsonafslutning i et mere uformelt format – den også i år afholdt på Frandsens Fabrik onsdag, 31. maj – og efterfølgende én i en lidt mere formel karakter i Tivolis Koncertsal i København. Denne gang i rammen af en Pinsefestival som præsenterede kammerensembler fra hele landet, og hvor vi spillede hele tre koncerter over to dage. Indimellem med optakter og eftersnak i loungen i Akvariet. Koncerterne blev transmitteret i DR/P2 med Matthias Hammer som konferencier.
Balletgalla
Esbjerg Kulturskole afholdte sin årlige Balletgalla i Musikhuset Esbjerg torsdag 15. juni, og vi glæder os til igen at have fået glæden af at spille uddrag fra Le Sacre du Printemps af Stravinsky til koreografi af Paul Gordon. Et genhør og syn med et af sæsonens dejligste projekter! 
Suzhou – Ribe
For to år tilbage spillede vi på en majestætisk udstillingsåbning i millionbyen Suzhou og nu kom de så tilbage til os, de kinesiske kolleger. Det var Sydvestjyske Museer som var vært for samarbejdet og præsenterede en storslået kinesisk udstilling hvor borgmester, ambassadør og øvrige eminencer var inviterede. Udstillingsåbningen foregik på Ribe Vikingemuseum.
Frandsens Fabrik
Til slut en afslappet sæsonafslutningskoncert i Frandsens Fabrik.
Mindeord, Frederik Gislinge af Bent Sørensen
Læs det her
Vi siger tak for i år også her fra kontoret. Vi holder ferielukket i juli og glæder os til at byde alle velkommen til vor 50-års jubilæumssæson med startskud onsdag, 16. august 2017 ved Opera på Torvet. 
Se også vores Tak for i år video

Comments

comments