Nyhedsbrev Januar 2015

Af Pia Jørs - den

Nytårskoncert vel landet – Næste år bliver den 25. i rækken!

Det var en fyldt og jublende sal, som takkede årets symfoniorkester og den fantastiske sangerduo efter årets sidste Nytårskoncert. Tak for fremmøde og for det gode samarbejde.

Næste år skal vi fejre 25. året for Nytårskoncert, og med det en dejlig tradition som vi ved at mange esbjergensere sætter stor pris på!

Årets første sæsonkoncert

Onsdag 21. januar spiller vi årets første sæsonkoncert, og den bliver tilgængelig direkte i P2 Koncerten eller på nettet for alle dem, der ikke umiddelbart finder vejen til Koncertsalen.

Programmet er i særklasse, og præsenterer bl.a. ægteparret Clara og Robert Schumann, – og to nordiske komponister med store internationale karrierer som foreløbig ikke er meget spillet i Danmark: svenske Britta Byström og islandske Anna Thorvaldsdottir, hver af dem med sin helt særegne kompositoriske stemme.

Radiovært Mathias Hammer står for præsentationerne både for P2 lytterne og for publikum i salen.

Gæstepianist denne gang er Tanja Zapolski, en af Danmarks forrygende unge pianister med et bredt farverigt repertoire og en let genkendelig energi og sensibilitet, som allerede er højt værdsat af mange. Vi ønsker hende varmt velkommen til Esbjerg!

Følg med på forhåndsomtaler i DR P2 tirsdag og på Facebook, hvor der bliver lanceret podcasts og andet materiale som optakt til koncerten.

Sonic College

I januar arbejder studerende fra Sonic College med kommunikationsprojekter for Esbjerg Ensemble. Podcasts, Remix, Live streaming, Projector mapping og musikvideoer er herved dagligtale på kontoret og vi glæder os helt vildt til resultaterne af, hvad 40 lydnørder mener, vi skal gøre for at kommunikere vores indhold bedre.

Vi glæder os til at præsentere projekterne, når eksamen er overstået sidst på måneden!

….. flere fremtidsrettede samarbejder:

Ved siden af vores faste partnersamarbejder med Syddansk Musikkonservatorium og University College Syddanmark, foregår der nu inspirerende samtaler i Kommunen omkring deres nye store satsningsområde: Kulturelle Vækstlag.

Det er noget, vi synes må være det vigtigste at satse på i disse tider. Ser fremtiden ud som vi vil have det, bliver der i årene som kommer flere samarbejder mellem de forskellige led i det musikalske øko-system, kommer der flere projekter til glæde for familier og unge, og på sigt – vil der være flere, der selv søger til kulturskolerne for selv at spille?

Årets skolekoncerter tager også mere aktivt udgangspunkt i dette arbejde: Projektet iværksættes af projektleder og musikpædagog Birgitte Antonius og komponist og professor Mogens Christensen. Begge har i en årrække arbejdet med projekter, hvor børn dels tilegner sig, dels skaber musikken.

I løbet af projektarbejdet med skoleklasserne vil Birgitte Antonius og Mogens Christensen formidle et værk, som Esbjerg Ensemble spiller til en skolekoncert på hver af de involverede skoler.

Der er også planlagt en forårskoncert for familier hvor værkerne opføres af og med eleverne i Musikhuset Esbjerg.

Esbjerg Ensemble søger praktikant til kommunikations- og pressearbejde – kender du nogen?

Vi synes vi har så mange sjove og gode projekter i ensemblet, men bakser med at få fortalt historien til dem, der ikke kender os i forvejen. Vi ønsker os derfor en praktikant som kan arbejde nogle timer om ugen for os!

Kender du én, med et godt og kommunikativt sprog, som har kendskab til musik og med energi til at gå med krum ryg overfor pressen med de gode historier? Bed dem kontakte os eller følg med – stillingsopslag kommer snart!

Hilsen

Esbjerg Ensemble

 

Comments

comments