Nyhedsbrev januar 2019

Af Pia Jørs - den

Vi er klar til at spille 2019 ind 

Det er ved at være sidste udkald for at sikre sig billet til en af Esbjerg Ensembles to nytårskoncerter i Musikhuset Esbjerg. Buerne er spændte, paukerne tunet og stemmebåndene smurt, så vi er klar til at fyre vores batteri af musikalsk nytårskrudt af lørdag 12. januar og søndag 13. januar. Begge dage klokken 16.

Du får de kendte og elskede populære klassikere af Strauss, H.C. Lumbye, Franz Lehar og musicalhits fra My fair lady og Chess. Solister er tenoren Mathias Hedegaard og sopranen Helle Gössler Christensen, som har taget en del af sin sanguddannelse på konservatoriet i Esbjerg.

Med til festlighederne er også Konservatoriets Pigekor, Treenighedskirkens Drenge- og Mandskor, studerende fra Syddansk Musikkonservatorium og dansere fra Den Kgl. Ballets Talentlinje på Esbjerg Kulturskole. Den unge finske dirigent Taavi Oramo styrer hele herligheden.

Velkommen til vores nye cellist Pau Codina Masferrer

Vi har glædet os længe, og nu har vores nye cellist Pau Codina Masferrer første arbejdsdag i ensemblet. Det er altid spændende, når nye musikere kommer til. En ny personlighed med en frisk tilgang giver ny inspiration og ryster bolsjerne sammen til en ny smagsvariant.

Med Paus ankomst kan vi sætte en ny knappenål i verdenskortet, for Pau kommer fra Spanien. Dermed er der nu ni forskellige nationaliteter i ensemblet.

Læs mere om Pau og glæd jer til at høre ham spille i ensemblet!

Bogdan og Antti fortæller i JydskeVestkysten

Den 27. december bragte JydskeVestkysten Esbjerg et portrætinterview med ensemblets to nyeste medlemmer, vores fagottist Antti Salovaara og vores violinist Bogdan Bozovic.

Det er altid spændende at høre, hvordan de nye oplever livet i ensemblet. JydskeVestkystens journalist Jesper Orry og fotograf André Thorup besøgte Antti og Bogdan i øvelokalet til en snak om sammenspil og den særlige måde, man er kollega på, når alle medarbejderne skal trække vejret i takt og forme et musikalsk udtryk af deres daglige arbejde. Det er anderledes end et ni til fem-skrivebords-job.

Vi skrev 27.12 om artiklen på Facebook.

KLASSISK UNG fortsætter ind i næste sæson

Vi forlænger det gode introduktionstilbud til unge ind i næste sæson. Det er let at hoppe med: For 100 kroner får man tre sæsonkoncerter efter eget valg.

Det eneste krav er, at man er mellem 15-25 år og medbringer dokumentation, når man kommer til koncerterne. Når man møder op til sin første koncert, får man et klippekort til tre koncerter. Går man med i slutningen af sæsonen, må man lige vente sommerferien over, men vi har selvfølgelig flere spændende koncerter i sæson 19/20, så der bliver nok at vælge i mellem.

Betal 100 kroner via MobilePay på nummer 41 56 21 26 og vis kvitteringen i døren til første koncert. Vi glæder os meget til at se flere unge ansigter til vores koncerter.

Velkommen til forårets koncerter

Vi glæder os til at se jer her i det nye år til forårets sæsonkoncerter, hvor der er mange højdepunkter.

Vi lægger ud med koncerten Ligeti og Bach i nye klæder den 23. januar i koncertsalen på konservatoriet i Esbjerg. hvor museumsdirektør, mag.art. Inge Merete Kjeldgaard fra Esbjerg Kunstmuseum har lovet at lave et af vores såkaldte Indspil.

Vi har arbejdet sammen med Inge Merete i flere år, og de kreative idéer blomstrer altid i samspillet, så vi glæder os!

Læs mere om koncerten på vores hjemmeside i koncertkalenderen, hvor alle vores koncerter annonceres. Vi gør også opmærksom på koncerterne på vores Facebook-side, hvor vi i øvrigt lægger smagsprøver ud på udvalgte koncerter.

 

Comments

comments