Nyhedsbrev januar 2018

Af Pia Jørs - den

Godt Nyt Musikår!  

Vi har den glæde at have et 2018 fyldt med god musik og banebrydende projekter, som vi glæder os til at dele med jer. Her i januar har vi følgende på menuen:

 NYTÅRSKONCERT

Vi har i weekenden afholdt to helt forrygende Nytårskoncerter med Joachim Knop som konferencier og sanger sammen med sin viv Tuva Semmingsen, tillige var der deltagelse af 2 kor, Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drenge- og Mandskor og sidst men ikke mindst flot ballet af Den kgl. Ballets Talentlinje på Esbjerg Kulturskole.

Esbjerg Ensemble var til lejligheden udvidet til et symfoniorkester med deltaglse af studerende fra Musikkonservatoriet og gode kolleger.

Medvirkende:
Konservatoriets Pigekor Treenighedskirkens Drenge- og Mandskor
Den kgl. Ballets Talentlinje på Esbjerg Kulturskole
Studerende fra SDMK Esbjerg Ensemble

Solister:
Mezzosopran: Tuva Semmingsen
Baryton: Joachim Knop

Dirigent: Henrik Vagn Christensen

Et samarbejde med Musikhuset Esbjerg

 

 KVINDESTEMMER

Musikhistorien – som så meget i vor historie – er skrevet af mænd. Og i en periode også kun opført af mænd. Men beretningerne er ikke desto mindre ofte om kvinder…

Stærke kvinder, lidende kvinder, elskende kvinder og forvirrede kvinder. Findes der noget mere tillokkende og dragende for en mand at fantasere om? Vi tror det ikke, i hvert fald ikke at dømme efter vor kulturhistories dejlige skattekammer – for nogle af de historier, får I også. Og midt i Schummans ikoniske cyklus «Kvindens liv og kærlighed» blander der sig en samtidig finsk kvindes fabuleringer om, hvad vi nu kan forvente af denne arv af mandlige kvindehistorier….

Koncerten skal ses som en buket stærkt kontrasterende inputs fra vidt forskellige epoker og stemmer, som bliver sat op mod hinanden.

Programmet består af kendte opera-uddrag som ”Ombra mai Fu” fra Händels Serse, ”Seguidila” fra Bizets Carmen, ”When I am Laid” fra Purcells Dido og Aneas – i selskab med helt nye toner af Hans Abrahamsen, Steingrimur Rohloff og Lotta Wennäkoski samt instrumentale mellemspil af Strauss, Ravel og Schönberg og et møde med Ravels eksotiske ”Chanson de Madecasses”.

Solist er Tuva Semmingsen, mangeårig solist på Det Kgl Teater og kendt som en af landets helt store specialister i de såkaldte «bukseroller» – barokkens roller for de tidligere kastratsangere. Hun har nylig sagt farvel til denne ramme for at kaste sig ud i freelance-livet og et større spekter af kvinderoller – og stemmer. 

 

Mezzosopran: Tuva Semmingsen

 

Koncerten spilles:
Odense, 21. januar kl. 16:00
Aalborg, 22. januar kl. 19:30
Viborg, 28. januar kl. 15:30
Esbjerg, 31. januar kl. 19:30 med koncertoptakt kl. 19:00 i Café Ørsted
Middelfart, 4. februar kl. 15:00 

 

 

 

 

Ledig stilling 

Vor kære violinist Sini Simonen skal videre i livet: Hendes Londonbaserede Castalian String Quartet gør det velfortjent godt, og der åbnes for så mange muligheder, at det bliver svært for hende at følge dem og samtidig passe sin fuldtidsstilling i Esbjerg.

Vi siger derfor farvel til en unik musiker når sommeren kommer, og leder allerede nu efter en værdig arvtager.

 

 

Comments

comments