Nyhedsbrev – Januar 2016

Af Pia Jørs - den

Velkommen til det nye år!

 Årets nytårskoncert

Lige nu øver ensemblet i Musikhuset Esbjerg sammen med studerende fra Syddansk Musikkonservatorium samt kolleger fra nær og fjern under ledelse af den wienerske ekspert Ernst Kovacic.

I morgen støder Kurt Ravn og Christina Mørkøre til på prøverne, sammen med balletpiger fra Esbjergs afdeling af Den Kongelige Danske Balletskole og unge folkemusikere fra konservatoriet – Søndag skyder vi så den 25. Nytårskoncert løs for en næsten udsolgt sal!

De sidste billetter kan købes gennem Musikhuset Esbjerg

Franske Fusioner

Vores næste koncert foregår så i “egen sal” på Syddansk Musikkonservatorium med koncerten Franske Fusioner. Koncerten krones med Ravels ikoniske Klavertrio med to dejlige gæstemusikere: Tanja Zapolski og Erik Heide – Tanja efter gentagne besøg hos os og Erik Heide for første gang. Erik Heide er mest kendt som violinisten, der gennemfører Tango Jalousie mens han tygger en chili under Chili-Klaus ledelse, men for mange musikelskere er han først og fremmest den evige energiske koncertmester i tidligere DR Underholdningsorkester, Copenhagen Phil, gæstekoncertmester i Gulbenkian Orchestra i Lissabon og spydspids i kammermusikgrupper som Diamantensemble og Trio Ondine.

Koncertens første del indeholder en lækker blanding af de helt silkepapirs poetiske klange af KaijaSaariaho og Toru Takemitsu og franske forløbere til netop Ravel.

Koncerten kan opleves her:

Skjern Musikforening 24. januar 2016 kl. 16:00
Syddansk Musikkonservatorium 27. januar 2016 kl. 19:30

EE på LYD 

Bor du andre steder end på vestkysten, er der desværre ingen mulighed for at høre EE live de kommende vinteruger – men heldigvis findes der andre løsninger:

P2 Koncerten i DR: Franske Fusioner bliver at finde på P2 Koncerten i DR, og lige for et par dage siden kunne man også glæde sig over en lækker koncertreportage fra vores deltagelse på Immersionsfestivalen i Reykjavik i slutningen af november, hvor vores portrætkoncert blev gengivet i sin helhed: www.dr.dk/p2/p2-koncerten/p2-koncerten-2016-01-06

Indspilninger: Foråret står i lydens tegn med deltagelse i akustik-workshop i Sverige, prøvekaniner for en af verdens hotteste CD-producenter lige nu samt CD-indspilninger – mere om det senere, følg med!

EE Music Box:

Sidst men ikke mindst minder vi om vores digitale koncertserie som vi nu har oprettet som en egen kanal. Det er let at klikke sig ind og abonnere på den. Vi lancerer igen fra næste uge smagsprøver fra vore koncerter: http://www.youtube.com/channel/UCVf4sJ81N5oYqQjXMQTzKAA

Comments

comments