Nyhedsbrev – Februar 2016

Af Pia Jørs - den

Så står februar for døren! Koncertaktivitetene går slag i slag med en vinterferie imellem: 

 

Norsk stjernepianist træder til!

Held i uheld kan man kalde det: Esbjerg Ensembles tidligere medlem pianist Marianna Shirinyan har måttet melde afbud, men vikaren er ingen ringere end den norske pianistkomet Christian Ihle Hadland. Der venter derfor en ekstra fastelavnsfest i næste uge, når han er gæstesolist hos Esbjerg Ensemble.

Christian Ihle Hadland er i en alder af 32 år allerede en internationalt efterspurgt pianist, og er anerkendt som en af Norges mest spændende musikere. Opvokset i Stavanger, og nu de sidste fem år også kunstnerisk leder for Stavanger International Kammermusikfestival sammen med Sonning-prismodtager Martin Fröst, er han også noget vi her i Esbjerg kan kalde en rollemodel.

Programmet til koncerten har vi kaldet ”To kendte og to glemte”. Det er ikke altid åbenlyst, hvorfor nogle komponisters værker bliver hit, mens andre bliver glemt. Mozart og Brahms behøver ingen præsentation. Den ukendte østriger Ludwig Thuille er mest kendt for sin kammermusik, selv om han også har skrevet hele syv operaer. Karl Amadeus Hartmann regnes af mange som en af de største tyske symfonikere i det 20. århundrede, men hvem kan fløjte et tema af ham i dag? Måske kan nogle efter denne koncert.

Du ønskes hermed hjertelig velkommen til koncerten på, onsdag 10. februar 2016 kl. 19:30Syddansk Musikkonservatorium.

Spis en bolle med os i pausen, og husk at alle under 25 år kommer gratis ind!

 

KONCERTPROGRAM
Wolfgang Amadeus Mozart: Obokvartet Kv 370
Ludwig Thuille: Sekstet B-dur Op. 6 for blæsere og piano
Karl Amadeus Hartmann: Kleines Konzert – strygekvartet & slagtøj
Johannes Brahms: Klaverkvartet nr. 3 i c-mol

—–

Herefter er bliver næste koncert i sæsonen onsdag, 2. marts 2016 kl. 19:30 på Syddansk Musikkonservatorium.

DE TROEDE DET VAR INDIEN!

PROGRAM
George Bizet: Carmen Suite – arrangement af David Walters for blæserkvintet og slagtøj Rodolfo
Acosta
: Canto per Klaus – solo slagtøj
Heitor Villa Lobos: Reed trio – obo, klarinet, fagot
Vitaly Byanovsky: Espana – solo horn Latin-amerikansk guitarmusik i arrangement for marimba
Paquito d’Rivera: Aires tropicales – blæserkvintet

Den er i sin helhed latinoinspireret og består af kompositioner fra begge sider af Atlanten. Men vi garanterer at det columbianske, det brazilianske og det cubanske nok skal få den sidste rest af vinteren til at tage syd over!

Franskmanden George Bizet rejste i sin tid til Spanien for at hente inspiration til sin opera Carmen, og skabte det vi i klassisk musik i dag forbinder med det karakteristisk spanske temperament. Generationer tidligere havde flugten fra den iberiske halvø imidlertid skabt et nyt musikalsk mode på et andet kontinent, i sin tid fejlagtigt taget for at være Indien. Og sådan kan forvirringen blive ved.

 

Comments

comments