Nyhedsbrev december 2018

Af Pia Jørs - den

Årets store julekoncert er lige om hjørnet

Så er det lige før vi kan høre domkirkeklokkerne ringe ind til årets julekoncert i Ribe Domkirke. På søndag klokken 16 sætter vi alt ind på at få jer i julestemning. Ligesom de fleste andre elsker ensemblet julens traditioner, og dem spiller vi ud sammen med Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drenge- og Mandskor under ledelse af Lone Gislinge. I godteposen er nogle af julens allersmukkeste toner og dejlige hymner. Alt sammen i en festlig sammensmeltning.

I vil komme til at høre nogle af julens allersmukkeste kære sange, både i kendte og elskede versioner og i friske og originalt klingende arrangementer, som er lavet til os og koret, af blandt andre Fredrik Gislinge og Michael Bojesen. Og så bliver der selvsagt barokmusik! Det hører julemusikken til. I år med dejlige værker af blandt andre Vivaldi og Purcell.

Når vi forlader domkirken og går ud i mørket, vil det med garanti føles lidt mere lyst og julet på denne adventssøndag. Julekoncerten er en stemningsfuld og forrygende optakt til en dejlig jul.

Vi vil så gerne se nogle flere unge …

Vi har netop søsat kampagnen KLASSISK UNG for unge i alderen mellem 15-30 år. Vi kunne nemlig godt tænke os, at den unge generation også opdager, hvilken fantastisk musik, Esbjerg Ensemble og musikalske venner spiller i koncertsalen på konservatoriet hver eneste sæson. Hvis bare vi kan lokke de unge ind til vores koncerter, tror vi på, at de vil komme igen. Derfor prøver vi nu dette nye markedsføringstiltag. For at tilmelde sig UNG KLASSISK betaler man 100 kr. på Mobilepay nummer 41 56 21 26, og man kan så vælge i mellem tre af sæsonkoncerterne: Ligeti og Bach i nye klæder, 21.1., Winterreise, 6.3., Forår med Abrahamsen, 3.4. og Mahler i maj 24.5.

Du er inviteret til et brag af en nytårskoncert

Esbjerg Ensembles nytårskoncerter er et kæmpebatteri af musikalsk nytårskrudt, vi fyrer af, så du kommer godt i gang med 2019.  Den sprudlende og velklingende koncert sikres af ensemblets musikere, musikalske kolleger fra nær og fjern og studerende fra Syddansk Musikkonservatorium. Glæd dig til at høre smukke toner fra Konservatoriets Pigekor, Treenighedskirkens Drenge- og Mandskor, studerende fra Syddansk Musikkonservatorium samt se flotte dansetrin fra Den Kgl. Ballets Talentlinje på Esbjerg Kulturskole.

I spidsen for orkesteret og det 100 mand store kor står den kun 27-årige dirigent Taavi Oramo, som er et stort talent fra Finland. Han skal holde styr på det hele, når de musikalske champagnepropper springer, ikke mindst med populære klassikere af Strauss, H.C. Lumbye, Franz Lehar og musicalhits fra My fair lady og Chess.

Glæd dig også til at høre de to solister: tenoren Mathias Hedegaard og sopranen Helle Gössler Christensen fra Esbjerg. Hun er ved at slå igennem som det helt store navn herhjemme. Nytårskoncerten arrangeres også i år i samarbejde med Musikhuset Esbjerg, og der er to dage at vælge i mellem: lørdag den 12. januar og søndag den 13. januar, begge dage kl. 16.

Læs mere om koncerten på vores hjemmeside

Esbjerg Ensemble ønsker en glædelig jul og et godt nytår!

Vi vil gerne slutte årets sidste nyhedsbrev med at sige tak til jer alle, som har været til vores koncerter. Det har været en fantastisk sæson, og vi glæder os meget til at tage hul på forårets koncerter.

Husk også Esbjerg Ensembles Music Box, vores digitale koncertserie, med højdepunkter fra vores sæsonkoncerter. Hver anden onsdag lægger vi en Music Box-video ud på Facebook, så I kan genopleve det ypperste fra ensemblet.

På musikalsk gensyn og genhør!

Comments

comments