Nyhedsbrev – december 2016

Af Pia Jørs - den

Adventstiden står for døren, og som Esbjergs eget Ensemble stiller vi med musik tilpasset årets højtid til alle julemusikglade folk.

Konservatoriets Pigekor i Ribe og Esbjerg
Vi har igennem en lang årrække haft glæden af at akkompagnere når Konservatoriets Pigekor og Korskoles yndige og begavede 50 sangere synger julen ind med De 9. læsninger som ramme. I år udvider vi denne tradition, og spiller også en stemningsfuld julekoncert i Ribe Domkirke 1. søndag i advent, den 27.november kl 16.00 med lidt af det samme program.

Carina Tybjerg Madsen, som er student ved solistklassen på Syddansk Musikkonservatorium, er solist med uddrag fra Händels Messias, Bachs Juleoratorium og Brittens Ceremony of Carols.

Programmet består ellers af de kære kendte julesange i nye arrangementer for kor og ensemble af Fredrik Gislinge, Michael Bojesen og Lasse Toft Eriksen. Koncerten varer ca. en time.

Tag hele familien med til denne eventyrlige koncert.

Hjertelig velkommen!

 

Bachs Juleoratorium i Aarhus og Herning
Vi fortsætter vort gode samarbejde med Ensemble Midtvest, Herning Kirkes Drengekor, Skt. Clemens Drengekor og funklende solister med at opføre de store juleværker. I år står Bachs Juleoratorium for døren som vi opfører i Aarhus og Herning i år hhv. 29. og 30.november. Næste år kan Ripensere og Esbjergensere så igen glæde sig til Bachs toner, da koncerten fremadrettet vil ambulere mellem de tre byer.

 

Fanø Free Folk
Et nyt samarbejde er i støbeskeen: Vi har allieret os med vestkystens kvalitetsbevidste hipstere og afslutter året med en dobbeltkoncert i samarbejde med Fanø Free Folk Festival i Nordby Kirke fredag 9. december kl. 19:30.

Klassisk musik med folkemusikinspiration møder ny eksperimentel impro-folk når Esbjerg Ensembles strygekvartet spiller dobbeltkoncert med den britisk-eksperimentelle duo LCAB DUO (Laura Cannell og André Bosman). Laura Cannell gæstede Fanø Free Festival forrige sommer og et genhør har stået på manges ønskeliste – her et interview fra The Guardian.

 

Årets Julegave??
Julegavetips 1: Som om det ikke var nok – eller, for dem som ikke kan få nok: Vort samarbejde med Pigekoret er omsider dokumenteret i en smuk indspillet CD med nogle af de farverige gode arrangementer specielt lavet til os. Man mener måske man har mange jule-CD er efterhånden, men denne er altså noget helt særligt, hvis vi selv skal sige det.

Julegavetips 2: Du har vel husket at sikre dig billetter til årets store Nytårskoncert den 14. eller 15. januar 2017? Hvis ikke så er det måske en god idé at sikre sig selv, venner, familie eller gode kolleger med byens unikke gallakoncert.

Til Nytårskoncerterne vil I bl.a. kunne opleve Esbjerg Ensemble udvidet med studerende fra Syddansk Musikkonservatorium, Drenge- og pigekor og dansende balletpiger.

Solist er den folkekære entertainer Thomas Eje.

 

Julelukket
Vi takker nær og fjern for bifald og tilbagemeldinger i året som nu er i færd med at ebbe ud og ser frem til et nyt dejligt musikår 2017.
Kontoret holder julelukket fra mandag 19. december til 9. januar 2017

God Jul ønskes alle når I kommer dertil!  

ESBJERG ENSEMBLE

Comments

comments