Nyhedsbrev – august 2016

Af Pia Jørs - den

ESBJERGENSEMBLE

August 2016

 

Sæsonen er officielt åbnet !

Traditionen tro med en forrygende version af Opera på Torvet i onsdag. Vore venner i Den Ny Opera havde sat bredsiden til og stillede med et stjernehold på hele 8 af landets mest fremragende sangere til operafest. Vejret var også med, Torvet var fuldt pakket. Det var en god start på sæsonen!

Festival på rejse

I Hjerting Kirke i aften åbnes årets version af Esbjerg International Chamber Festival som i år følger to tematiske spor: Det ene er komponister i eksil, først og fremmest generationen knyttet til de to verdenskrige. Den anden er – som for at lade solen skinne igennem skyerne – Mozart. Gnistrende gæstemusikere er på plads, flere af dem har vi kunnet glæde os over i løbet af de seneste år, og også nogle nye ansigter. Glæd jer til en solid omgang crème de la crème kammermusik!

Festivalen bevæger sig i år for første gang også lagt udover den centrale festivalscene på Syddansk Musikkonservatorium, og besøger også Fanø, Ribe og København med sine programmer.

Se hele programmet på www.eicmf.dk

 

Tivoli Sommerklassisk

 Vi afsluttede forrige sæson med en større samarbejdskoncert i Tivoli med Katrine Gislinge i centrum for Bent Sørensens musik. Nu kommer vi allerede tilbage!
rstkommende søndag tager vi nogle af EICMF-kollegerne med og byder på festivalens åbningskoncert. Er du i København, så tag endelig derhen og und dig en god matinéoplevelse – blandt andet med denne lille perle, som du kan finde på Youtube. Kopier linien i din browser:

https://www.youtube.com/watch?v=SMO5Nu1C90Q

Billet- og programinfo her: Tivoli Sommerklassisk

 

Tranzart

Esbjerg Kunstmuseum har denne sommer præsenteret udstillingen Tranzart, som tematiserer mødepunkter mellem musik/lyd og billedkunst. I foråret havde vi glæde af at bidrage ved flere events, og vor slagtøjsspiller Christian Martinez har bidraget til udstillingen med en interaktiv installation til glæde for de mange nysgerrige besøgende. Efter utallige opfordringer stiller han op fredag inden udstillingens allersidste weekend, nemlig fredag 2. september 2016 kl. 16:30

Se mere om udstillingen ved at kopiere linien i din browser:

https://www.youtube.com/watch?v=dVdLmLDOG5E&feature=youtu.be

 

Ribe Kunstmuseum

Museet rummer et af landets fineste samlinger fra dansk Guldalder og fejrer i år sit 125. år som samling – vi gratulerer! Lørdag, 27. august åbner de op for folkefest i den smukke museumshave. Der bliver også en mere højtidelig banket for inviterede. Inden maden er der musik, og vi er glade og stolte over at kunne sætte aftryk ved dette dejlige arrangement med en lille eksklusiv koncert sammensat til anledningen.

 

Rued Langgaard Festival

Og så er september i gang, og med det også Rued Langgaard Festival!

I år med ikoniske György Ligeti som profilkomponist. Vi glæder os meget til et flot skræddersyet afslutningsprogram den 4. september i samarbejde med kunstnerisk leder Esben Tange, som introducerer koncerten med sin store viden og engagement i Langgaard, såvel som Ligeti. Esben er også med os og vil lukke de unge ører op med introduktion når vi spiller uddrag fra koncerten på Ribe Katedralskole fredag, 2. september.

Hele programmet kan ses på www.langgaardfestival.dk

 

Abonnement:

Har du lyst til at få os ind i systemet ?  Tjek vore abonnementstilbud! Og husk at alle op til 25 år kommer gratis ind til vore koncerter – undtaget Nytårskoncerterne.

 Tjek vores smukke sæsonkatalog her ved at kopiere linien i din browser

https://issuu.com/larstirsbakjorgensen/docs/ee_s__sonkatalog_1617

 eller besøg vores hjemmeside www.esbjergensemble.com

 

 Med venlig hilsen

ESBJERG ENSEMBLE

 

 

 

 

Comments

comments