Nyhedsbrev – April 2016

Af Pia Jørs - den

Passionskoncert i Esbjerg

Pergolesis hjerteskærende smukke Stabat Mater opføres i morgen som et samarbejde mellem Konservatoriets Pigekor, studerende fra solistklassen og Esbjerg Ensemble – lørdag 2. april 2016 kl. 16:00! Vi kommer også til at høre musik af Carl Nielsen, arrangeret for ensemble af hhv. Hans Abrahamsen og Lasse Toft Eriksen.

Velkommen til en times skønhed.

Læs mere her

Lysistrate – alt er sprængt i stykker!

Et helt nyt værk er skrevet specielt til os af én af nutidens mest efterspurgte musikdramatiske komponister: Den herboende tysk-islandske komponist Steingrimur Rohloff. Forventningerne er skyhøje efter at hans forrige opera blev Reumert-nomineret, og den næste er bestilt af Det Kongelige Teater. Nodebilledet ser komplekst og lovende ug og sceneprøverne går i gang i næste uge på Den Fynske Opera med vor ”husinstruktør” Bent Nørgård som iscenesætter og Tuva Semmingsen i titelrollen. Premiere 14. april i Den Fynske Opera, Odense.

Læs mere her

Sfærernes Musik i Diamanten

Lørdag, den 30. april deltager vi så under den efterhånden årlige Københavner-satelit af Rued Langgaard Festivalen, som i år fejrer Ligetis musik side om side med den ripensiske organist. Sfærernes Musik er årets festivaltitel, og Esbjerg Ensemble spiller bl.a. Ligetis Seks Bagateller i Den Sorte Diamant.

Læs mere her

Vindere er kåret

Der blev afholdt en strålende finalekoncert til vor komponistkonkurrence lige inden Påske. I Studio Acusticum i det nord-svenske hjørne i byen Piteå blev 6 uropførelser præsenteret med Sveriges Radio til stede og Nordlyset dansende over taget. En bevæget Andre Thörnfeldt modtog publikumsprisen for sit stykke Lament og vort hjemlige publikum kan dermed glæde sig til at høre også dette stykke, som vi tager med videre til næste sæson. Italienskfødte Alessandro Perini kunne med sit værk RaumVoid444 for ensemble drage glad hjem med musikernes pris og en bestillingskontrakt i hånden, som vi deler med vore kolleger i Norrbotten NEO. Tillykke til dem begge! Koncerten bliver transmitteret i Sveriges Radio P2 den 27. maj 2016.

Akustikforskning i Piteå og indspilningsworkshop i Haderslev

Dette forår står på mange måder i lydens tegn: Efter kompositionsfinalen i Piteå deltog vi i et forskningsprojekt ledet af et internationalt panel af professorer og forskere inden for fortolkning.

Ensemblet deltog som ”testmusikere” i udforskningen af 3 forskellige akustiske rum for at afprøve hvordan det påvirker det generelle udfald såvel som musikernes spillestil.

Denne uge har vi endvidere haft fornøjelsen af at være ”case” for studenterne på Sonic College i Haderslev, som pt.t. har den mange gange Grammy-belønnede producer Moren Lindberg som underviser i sit speciale, akutisk surround. Det blev Ligeti surround i forskellige formater. Meget lærerigt for alle parter og en god forsmag på vore to planlagte CD-indspilninger inden sommer.

 

Ønskekoncert – sidste udkald

Har du husket at stemme på dine 3 favoritter til vores ønskekoncert på Frandsens Fabrik onsdag, den 25. maj 2016? Sidste chance er i dag – Værsgo!

Stemmeseddel

Comments

comments