November nyhedsbrev

Af Pia Jørs - den

Esbjerg Ensemble har fået ny cellist! Der blev afholdt cellokonkurrence i søndags, den 9. november for over 30 højtkvalificerede musikere fra hele verden. Valget faldt efter 3 dybt koncentrerede runder på Ursula Smith. Ursula Smith er helt sikkert et kendt ansigt i Danmark, og ikke mindst i vor region, da hun har spillet med ensemblet fra denne sæsons begyndelse.

Ursula kommer oprindeligt fra England, men bor nu i Danmark. Ursula er tidligere medlem af Zehetmair Quartet. Derudover underviser hun ved forskellige kurser og Masterclasses. Her skal især fremhæves, at hun er gæsteprofessor ved Guildhall School of Music i London og ved Maastricht Konservatoriet i Holland. Ursula har indspillet flere CD’er på velrenommerede selskaber såsom Deutsche Grammophon og ECM. Desuden er hun meget efterspurgt både som solist og som ensemblemusiker i hele verden.

Vi er utroligt glade, ydmyge og taknemmelige for, at Ursula vil være med til at videreudvikle Esbjerg Ensemble til nye uanede kunstneriske højder, og gøre regionens publikum til nogle af de heldigste i Europa, som får chancen for at stifte bekendtskab med denne unikke kunstner.


I dag er der uropførelse på Den Fynske Opera, en stor produktion for Esbjerg Ensembles vedkommende.John Frandsen har skrevet musikken over Henrik Ibsens “Et Dukkehjem”, og med den norske instruktør Tzara Tristana ved sin side har de transformeret dramaet til en tidsrejse som starter i Ibsens tid.

Inden Nora smækker døren i bag sig for næsen af Helmer, er vi kommet frem til vor egen tid hvor dramaet aktualiseres…..

Hvem er Nora, og kender vi hende igen i dag? At en kvinde forlader sin mand i dag er i vort samfund for længst accepteret – men at hun samtidigt forlader sine børn – Aldrig!

Et Dukkehjem er et samarbejde mellem Esbjerg Ensemble, Den Ny Opera, Den Fynske opera, Repúblique & Copenhagen Chamber Performance.

Der er forestillinger både i Den Fynske Opera i Odense:

11., 12., 14., 15., 17., 18. og 19. november 2014 – billetter kan købes på www.denfynskeopera.dk og i Musikhuset Esbjerg:

23., 25. og 26. november 2014 – billetter kan købes på www.mhe.dk

Medvirkende:

Esbjerg Ensemble
Radmila Rajic – Nora
Trine Bastrup Møller – Fru Linde
Thomas Præstegaard – Dr. Rank
Jens Bruno Hansen – Helmer
Jørn Pedersen – Krogstad


November måned afsluttes med vore blæseres Tour de Force – Stravinsky’s Le Sacre du Primtemps arrangeret for blæserkvintet. Denne gang tager de Jesper Lützhøft med som konferencier, hvor de besøger kommunens gymnasier med et lille hop til Tønder.Som ekstra publikum deltager 40 studerende fra Sonic College i Haderslev. De skal arbejde med ensemblet i et projekt i deres praktikundervisning omhandlende branding og projektudvikling.

Vi glæder os til at komme i hænderne på de 40 unge kreative sjæle, som skal give nye bud på et ansigtsløft!


Vi gør opmærksom på, at vi har en gæstekoncert med EnsembleMidtvest  

Onsdag, 19. november 2014 kl. 19:30 på SMKS Esbjerg.

Aftenens koncertprogram:
Ludwig van Beethoven (1770-1827): Strygekvartet i F-dur, opus 18 nr. 1
Leoš Janáček (1854-1928): Strygekvartet nr. 1 “Kreutzer-sonate”
Hans Abrahamsen (F. 1952): 10 Præludier for strygekvartet

Dørene åbnes kl. 19:00.

Hilsen

Esbjerg Ensemble

Comments

comments