Nyhedsbrev – November 2015

Af Pia Jørs - den

Tidsrejse II – i koncertsal og radio

Vor sæsonkoncert i november præsenterer en blanding af barok og ny musik, men begge tidsepoker med et meditativt præg, som skulle passe godt til den efterårsmørke måned. Vi har kaldt den Tidsrejse II, fordi den foruden ensemblets faste besætning af instrumenter også medbringer det mest barokke af alle instrumenter: cembaloet, som er med på rejsen hele vejen fra Bach til Thorvaldsdottir. Vor gæstemusiker til denne koncert er den unge svenske cembalist Marcus Mohlin, som p.t. turnerer med Concerto Copenhagen.

Koncerten foregår på Syddansk Musikkonservatorium onsdag 18. november kl. 19.30, og transmitteres desuden i DR/P2 Koncerten:
http://esbjergensemble.com/event/tidsrejse-ii/

Sidste sæsonkoncert med titlen Tidsrejse I, blev ligeledes transmitteret direkte i DR/P2 med oktetter af Schubert og Widmann og kan stadig nydes via dette link:
http://www.dr.dk/p2/p2-koncerten/p2-koncerten-2015-10-28

 

Immersion 

Sidst i november opsøger vi så et nordligt klima med en koncert i det annerkendte koncerthus HARPA i Reykjavik. Invitationen er et resultat af en investering af Nordisk Kulturfond i samarbejde mellem fem centrale nordiske ensembler med ny musik som hovedområde: Cikada (NO), Defune (FI), Norbotten Neo (SE) og Caput (IS), – ensemblerne vil hver give en times portrætkoncert i den samme spektakulære «Nordljos»-sal hvor hvert ensemble får sin egen scene. Publikum placeres i midten, og gennem en god eftermiddag og aften, ligesom gennem et kalejdoskop, opleves de forskellige bud på nordisk kammermusik anno 2015.

http://en.harpa.is/events/immersion-five-outstanding-contemporary-music-ensembles-one-day

 

EE Music Box er tilbage! 

Efter et langt ophold er vor digitale koncertserie igen på banen med ugentlige lanceringer af højdepunkter fra vore koncerter på Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg, og vi starter med et tilbageblik på et samarbejde under årets Folk & Fæstival.

Se det første klip fra koncerten 14. maj, hvor vi opførte en blanding af norsk folk og barokmusik med Bjarte Eike og Barokksolisterne:
https://www.youtube.com/watch?v=HgoGMuOfCHs

I kan se tidligere publicerede live-optagelser på vores hjemmeside her:
http://esbjergensemble.com/dk/media/#!mg_cd=56

 

Koncerttilbud næste sæson

Vore sæsonkoncerter for 2016-2017 er ved at tage form og vi har allerede sendt den første skitse til musikforeninger og øvrige partnere. Har du ikke modtaget eller er du interesseret i at have os på besøg, så tag endelig kontakt!

Vi udsender en opdateret koncertplan inden jul.

Comments

comments