Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

MED STRAUSS & MAHLER I TØNDER

marts 26, 2023, kl. 15:00

PROGRAM

Piano: Christian Ihle Hadland

Kaija Saariaho: Serenatas for slagtøj, klaver og cello
Richard Strauss: Till Eulenspiegel Lustige Streiche, op. 28 arr. for klaver og blæserkvintet
Gustav Mahler / Alfred Schnittke: Klaverkvartet
Maurice Ravel: Ma Mère l’Oye arr. for klaver og blæserkvintet

Ravel og Strauss var to af datidens allerstørste orkester-komponister. Ved denne koncert oplever vi deres værker omarbejdet for ”mini-orkester”: Klaver og blæserkvintet.

Ravel skrev næsten altid sine stykker for klaver først. Fem klaverstykker for børn, bygget over fortællinger fra eventyrsamlingen ”Gåsemors fortællinger”, er blevet til det berømte orkesterværk, vi hører her. Strauss’ værker er måske ikke så farverige og opfindsomme som hos Ravel, men de har en enorm kraft og fremdrift, med melodisk opfindsomhed og instrumental virtuositet. Som i eventyret om spasmageren Till Eulenspiegel. Klaverkvartetten på programmet er en slags musikhistorisk stafet: Mahler skrev første sats som 16-årig, men lavede kun nogle skitser til resten af værket. Disse skitser har Schnittke sidenhen kørt gennem en musikalsk vridemaskine.

Saariaho er en af de mest anerkendte nulevende komponister. Hun er finsk men uddannet i Frankrig. Selvom hendes tonesprog er moderne, mærker man den franske musikalske tradition med fokus på klang.

Læs gerne mere her

Detaljer

Dato:
marts 26, 2023
Tidspunkt:
15:00

Sted

Pumpehuset
Pumpehuset + Google Maps