Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Skolekoncerter i Esbjerg Kommune

januar 27, 2015, kl. 10:00 - januar 30, 2015, kl. 17:00

Esbjerg Ensemble har gennem årene på forskellige måder bidraget til at formidle den klassiske musik til nye generationer af lyttere og til unge musikere på vej. Arbejdet foregår sammen med børn fra de tidligeskoleår og helt op til de næsten færdiguddannede fra konservatorierne. Alle musikerne i ensemblet er engagerede i at få formidlet deres kunnen og ikke mindst: glæden ved musikken. Her kan du læse mere om skolekoncerter, Masterclasses og samarbejde med unge komponister.
Der er nye initiativer på vej i Esbjerg Ensembles arbejde med at formidle musikken ved skolekoncerter. En helt ny hjemmeside skal give lærerne bedre muligheder for at forberede skolekoncerterne i deres undervisningsforløb. På hjemmesiden vil man fra september 2013 kunne finde lydfiler med musik og filmklip med Esbjerg Ensemble, elevopgaver, lærerinfo og meget mere. Websiderne udarbejdes af Lars Tirsbæk Jørgensen, digital kommunikationsmedarbejder ved Esbjerg Ensemble og Else Marie Okkels, lektor, University College Syddanmark. Når Esbjerg Ensemble spiller skolekoncerter får lærere og elever en musikoplevelse på et højt professionelt niveau. Det er spændende for eleverne at opleve den levende musik, som de ikke normalt hører. Musikken kan virke ny og udfordrende, vække til nye oplevelser og nye tanker. Man kan gøre skolekoncerten til en endnu bedre ressource i musikundervisningen ved at forberede
eleverne grundigt på koncerten. For eksempel kan de inden koncerten stifte bekendtskab med musikken, lytte gentagne gange til nogle uddrag og arbejde med elevopgaver i forbindelse med lytningen. Til skolekoncerterne i 2014/2015 kommer eleverne enten til en koncert med værker for slagtøj, værker for blæserkvintet eller værker for strygekvartet.
Årets koncerter vil fokusere på dansk musik og have ikoner som Per Nørgård, Carl Nielsen og Rued Langgaard på programmet. Esbjerg Ensemble ser frem til et godt samarbejde med lærerne og glæder sig til at møde eleverne i løbet af sæsonen, og på den måde få formidlet klassisk musik og spilleglæde til en ny generation. Se mere på www.esbjergensemble.com/forbørn.

Detaljer

Start:
januar 27, 2015, kl. 10:00
Slut:
januar 30, 2015, kl. 17:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/352288401600134/