Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

SCHUMANN & NØRGÅRD

september 15, 2022, kl. 19:30

kr.25,00 – kr.180,00

PROGRAM

Benjamin Britten: Tre Divertimenti for strygekvartet
Per Nørgård: I Ching for slagtøj
Robert Schumann: Symfoni nr. 4 i d-mol, op. 120 (Bearb. af Matias Vestergård Hansen for ensemble)

En ny klassiker og en gammel klassiker påen ny måde: Per Nørgårds fire fantastiske stykker skrevet med inspiration i den oldgamle kinesiske ”Forvandlingernes Bog”, ”I Ching”, er et moderne hovedværk for slagtøj, som Esbjerg Ensembles slagtøjsspiller har et helt særligt forhold til. Det er en tour-de-force i rytme og i slagtøjets klangmuligheder.
Koncertens gamle klassiker er en af de store romantiske symfonier af Robert Schumann, til lejligheden genkomponeret af den danske komponist Matias Vestergård Hansen.
Som optakt får vi Brittens Divertimenti. Ordet ”divertimento” kendes fra ”at divertere” og antyder noget let og underholdende: De tre stykker har deres oprindelse i nogle satser som Britten skrev i sin studietid i 1933 som små portrætter af tre af sine venner. Siden omarbejdede han dem og gav dem disse lidt mere almindelige musikalske titler.

*Studerende gratis entré*

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Detaljer

Dato:
september 15, 2022
Tidspunkt:
19:30
Pris:
kr.25,00 – kr.180,00

Sted

Syddansk Musikkonservatorium
Kirkegade 61, 6700 Esbjerg
Esbjerg, 6700 Denmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside