Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

KUNSTEN AT GLÆDES I KOR // EN LÆRKE LETTED’

maj 4, 2022, kl. 20:00 - 22:00

ENDELIG!! I anledning af årsdagen for Danmarks befrielse inviteres du til en ganske særlig aften i Musikhuset Esbjerg. Med koncert og – langt om længe – også fællessang med både velkendte og nye sange og musik om besættelse og befrielse

“Her er London …” 
Klokken 20:35 d. 04. maj 2022 er det præcis 77 år siden frihedsbudskabet røg ud i æteren, og efter 5 mørke år under Tysk besættelse var Danmark atter et frit og selvstændigt land. Dette markeres med et brag af en koncertforestilling i Musikhuset Esbjerg, der forener koncert og fællessang. Publikum vil skiftevis opleve at blive suget ind som en aktiv del af i koncerten, og at kunne læne sig tilbage, lytte og svømme hen i smukke melodier, tankevækkende tekster og stemningsfulde lydbilleder.

Fællessang
Koncertforestillingen vækker mindelser til de historiske Alsangsstævner, der fandt sted i de første år af den tyske besættelse af Danmark 1940-45. På stævnerne sang tusindvis af deltagere fædrelandssange og gav derigennem udtryk for national stolthed og sammenhold mod besættelsesmagten. Publikum i Musikhuset inviteres derfor til at synge med på velkendte sange som Man Binder os på Mund og HåndDet Haver Så Nyligen Regnen og En Lærke Letted’ (Danmark Frit).

Besættelse og befrielse 
Ligesom en hel nation kan være besat og blive befriet, således kan også det enkelte menneske opleve det samme. Udover de velkendte, traditionsrige fællessange byder repertoiret derfor også på musik af nyere dato om individets oplevelse af besættelse og befrielse. Om lys og mørke. Om overmagt og oprør. Om bundethed og forløsning. Om at være fanget og blive fri. Om krig, fred og kærlighed.

Lys og mørke 
Om aftenen den fjerde maj sætter vi lys i vinduet for at mindes meddelelsen om den tyske kapitulation. Den glædelige nyhed fik mange danskerne til at rive mørklægningsgardinerne ned fra vinduerne og lade lyset strømme ud i gader og stræder. Overgangen fra lys til mørke markeres ved koncerten med et stemningsfuldt lysdesign, der akkompagnerer og understreger stemningen i musik og fællessang.

Det bliver en ganske særlig aften!

NB! Alle blandt publikum inviteres naturligvis til at medbringe (kunstige) stearinlys til koncerten.

Besætning: Esbjerg Ensemble, Signe Juhl (vokal & piano), Inger Juhl (vokal & cello), Janne Hagen Therkildsen (vokal & piano), Bo Møller (guitar), Henrik Gunde (piano), Niels Kvist (bas) og Casper Mikkelsen (vokal & trommer) + gæster.

Studie- og ungerabat: Er du enten studerende eller under 25 år, kan du købe 1 billet til kr. 120. Du skal medbringe og fremvise gyldigt studiekort eller billedlegitimation, når du viser din billet i døren. Antallet af studie- og ungebilletter, der sættes til salg, er begrænset, og de sælges til dem, der er hurtigst.

Billetsalg: Musikhuset Esbjerg

Detaljer

Dato:
maj 4, 2022
Tidspunkt:
20:00 - 22:00

Sted

Musikhuset Esbjerg
Havnegade 18
Esbjerg, Syddanmark 6700 Denmark
+ Google Maps