Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

MUSIK OG MUSIKERE FRA MANGE VINKLER

maj 14, 2014, kl. 20:30

Rolf Wallin: Solve et coagula fl(pic,afl).cl(bcl)/perc/pf/strBent Sørensen: Pantomime – uddrag fra Papillons (oboe, bassoon, strings, piano, marimba)

Carl Nielsen: Blæserkvintet
W.A.Mozart: Klaverkoncert i A-dur for kvintet
Klaver: Katrine Gislinge
Vikar cello; Øystein Sonstad
Dirigent: Ernst Kovacic
Det er den internationalt berømte danske komponist Bent Sørensen, der er kurator på programmet, og publikum får lov at høre en forpremiere på den ene tredjedel af værket Papillons, som Esbjerg Ensemble skal uropføre ved Bergen Festspillene. Der vil også være musik af Carl Nielsen på programmet, hans Blæserkvintet, og kammermusik af Mozart. Det er pianisten Katrine Gislinge, der er solist i Bent Sørensens nye værk og i Mozartværket optræder hun som kammermusiker sammen med Esbjerg Ensemble.
En enestående mulighed for at høre en af Danmarks mest profilerede pianister.
Papillons betyder sommerfugle. Bent Sørensen fortæller, at Papillons er tre værker eller samme værk i tre former. Den ene form, er den, der er komponeret til og bliver uropført af Esbjerg Ensemble. ”Det er tre værker set og hørt fra den samme stol eller ét værk set og hørt fra tre forskellige stole. De tre versioner af ‘Papillons’, der senere vil få individuelle undertitler, består af hver syv satser. Klaverstemmen er den samme i de tre versioner; mens instrumenterne omkring klaveret former forskellig musik fra version til version. I en sats i én version er klaverstemmen i forgrunden og de andre instrumenter former en tyst og krakeleret baggrund; mens den samme sats, med den samme klavermusik, i en anden version overdøves af en truende forgrund.”
Værkerne, der bliver spillet ved denne koncert, danner også baggrunden for Esbjerg Ensembles koncert ved Bergen Festspillene (21. maj – 6. juni), til koncerten i Tivoli i København den 12. juni og til en turné til Brückenmürz Festival i Østrig ligeledes i juni måned.

Detaljer

Dato:
maj 14, 2014
Tidspunkt:
20:30
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/1413554092250997/