Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

EN AFTEN MED SCHUBERT

december 1, 2022, kl. 19:30

kr.25,00 – kr.180,00

PROGRAM

Franz Schubert: Oktet i F-Dur, D. 803

Ved denne koncert præsenterer vi et af musikhistoriens største kammermusikværker. Schuberts Oktet blev skrevet på opfordring af en af datidens mest kendte musikere, klarinettisten Frederic Troyer.

Troyer ønskede fra Schubert et værk i tråd med Beethovens septet fra 1799 – et værk, som allerede på det tidspunkt var kendt og populært, og som i dag er fast på Esbjerg Ensembles repertoire. Schubert tog udfordringen op: Han tilføjede en ekstra violin til Beethovens septetformation, så Oktetten blev for klarinet, horn, fagot, to violiner, bratsch, cello og kontrabas.

Formen med de mange afvekslende satser kaldes serenade. Schubert følger i Oktetten fuldstændigt mønstret fra Beethoven, med seks satser, hvor fjerde sats er variationer over et tema – et mønster som Beethoven på sin side havde lånt fra Mozarts Strygetrio K. 563.

*Studerende gratis entré*

Billetter

Nedenstående antal inkluderer billetter til denne begivenhed allerede i din indkøbsvogn. Hvis du klikker på "Hent billetter", kan du redigere eksisterende deltageroplysninger samt ændre billetantal.
Billetter er ikke længere tilgængelige

Detaljer

Dato:
december 1, 2022
Tidspunkt:
19:30
Pris:
kr.25,00 – kr.180,00

Sted

Syddansk Musikkonservatorium
Kirkegade 61, 6700 Esbjerg
Esbjerg, 6700 Denmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside