Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Bye Bye Britain

januar 22, 2020, kl. 21:30 - 23:30

Program:Henry Purcell: Fantasia and Curtain tune
Gustav Holst: Sextet
Nick Martin: “Earth” – world premiere

Edward Elgar: Romance
Peter Maxwell Davies: Sea Eagle
Benjamin Britten: Sinfonietta
Vi tager en runde med vore naboer i vest. Uanset hvordan det ender politisk, hvor meget sugar and cream de tager i deres sorte the, hvor meget de end kæmper med deres klasseskel, – så må vi give dem, at der er lavet god musik fra deres side op igennem århundrederne.
Der var mange stærke hitmagere allerede i England på 1600-tallet, og der blev formodentligt danset lystigt ved det engelske hof, – nogle eksempler derfra varmer vi koncerten op med.
Derfra tager vi et gevaldigt tidsspring over til generationen som skulle overleve 1. Verdenskrig, og som på så mange måder fastholder en traditionsbærende stil i bedste “stay calm”-manér, men alligevel med et stort udtryksregister.
Sidst men ikke mindst har herboende britiske Nick Martin villet komponere noget specielt til ensemblet til denne lejlighed. Det bliver hans musikalske reaktion på den nuværende politik i Storbritanniens isolationisme og nationalisme. Hans modsvar er at tænke globalt, og bliver en hyldest til den levende planet, med værket “Earth – Lamentations I-IV”.
Danmarks Radio transmitterer koncerten
Søndag 26.januar kl 15.30 spiller vi uddrag fra programmet i den pragfulde Guldsalen i Svendborg, med en lille musikalsk Nytårskurafdeling efter pause. Hjertelig velkommen til det syd-Fynske, hvis det passer bedre:
https://www.svendborgkammermusik.dk/koncerter.php

Detaljer

Dato:
januar 22, 2020
Tidspunkt:
21:30 - 23:30
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/715465108946383/