Nyhedsbrev september 2019

Af Pia Jørs - den

Udvidet samarbejde med Musikhuset Esbjerg  Ensemblet er i kontinuerlig udvikling og søger nye partnerskaber, koncertformer og kontaktflader, og vores sæsonåbning markerer begyndelsen på et tæt samarbejde med Musikhuset Esbjerg, som fra og med denne sæson bliver nyt fast koncertsted. Ensemblet vil dermed kunne høres oftere i byens store koncerthus – men også stadigvæk i konservatoriets forrygende koncertsal.

Vores koncertsæson bliver en tematisk rundrejse i Europas regioner sammen med byens internationale kammermusikere. Åbningskoncerten 18. september klokken 19.30 i Musikhuset Esbjerg har fået titlen Slaviske Sjæle, og publikum inviteres op på den store scene sammen med musikerne til en intim og intens musikoplevelse med håndspillet musik af bedste kvalitet fra det slaviske område. Det bliver en temperamentsfuld, frisk vare fra to unge passionerede kvinder med ben i næsen: Ana Sokolović og Milica Djordjević er begge hede navne på musikscenen og præsenteres for første gang i Esbjerg. Der bliver også smuk, romantisk musik af de to tjekkiske klassikere Dvořák og Janáček med både jubel og smerte i hjertet.

Forvent en følelsesladet aften!

Læs mere på www.esbjergensemble.com.

Vi vil dog fortsat spille hos vores venner i den smukke konservatoriesal på Syddansk Musikkonservatorium. Vi kommer til at pendle og give halvdelen af vores sæsonkoncerter på Syddansk Musikkonservatorium og halvdelen i Musikhuset Esbjerg.

Allerede mandag den 16. september spiller ensemblet til åbningen af Musikhuset Esbjergs nye foyér med kulturcafé, hvor borgmester Jesper Frost Rasmussen holder tale for et indbudt publikum og klipper den røde snor.

Peer Gynt på Rued Langgaard Festival

Rued Langgaard Festival har 10 års-jubilæum i år, og Esbjerg Ensemble er atter med, ligesom alle de foregående år. Festivalen har i år temaet natur – Grieg og Langgaard. Den 5. september klokken 16:30 til 18:30 spiller ensemblet til åbningskoncerten med Peer Gynt i en ny version, arrangeret specielt for Esbjerg Ensemble af Connor McLean. Koncerten er i Sct. Catharinæ Kirke i Ribe, og medvirkende solister er Nils Økland, Frederik Rolin, Dénise Beck, Andrea Pellegrini, foruden Ribe Mandskor, Ribe Drengekor og Festivalkoret.

Som publikum kan man synge med på den smukke Pinsesalme som afslutning på Peer Gynt. For at være med, skal man stille op klokken 15.15 til prøve med dirigent Henrik Vagn Christensen og ensemblet.

Gå heller ikke glip af vores egen ensemblechef Katrine, når hun giver sit norske blik på Edvard Grieg. Og hvis man holder ud til Langgaard Lounge sent samme aften, kan man opleve vores strygere og slagtøjsspiller fyre op under en jamsession med hardangerfelespiller Nils Økland. http://www.nilsokland.no/

Læs mere på http://www.langgaardfestival.dk/.

Ensemblet får hjælp fra Erhvervsakademiet

Vores Young Advisory Board udvikler sig hele tiden. I dette efterår tager vi på charmeoffensiv til uddannelsesinstitutioner for at få flere unge med i YAB. Én af underviserne tog handsken op og foreslog, at de studerende kunne arbejde med vores udfordring om at tiltrække unge publikummer.

Vi havde et af vores YAB-medlemmer, Christian, med. Han går på MGK og vil søge ind på konservatoriet med guitar. Det fungerede godt at have ham som bindeled til de unge studerende, der vil præsentere resultatet af deres anstrengelser i begyndelsen af september. Vi glæder os til at se deres forslag og håber på konkret brugbare markedsføringstiltag, vi kan prøve af i den kommende tid.

Oboistvikar i efteråret

Stacey Dixon er vores oboist på kontrakt dette efterår. Hun vikarierer for Felicia Greciuc, som har orlov for at spille i Det Kgl. Kapel. Stacey er fra New Zealand og har været ansat i Stavanger Symfoniorkester de seneste år. Vi er meget glade for at have fanget denne talentfulde musiker på kontrakt. Vestkysten er dog ikke ukendt terræn, for Staceys svigerforældre har adresse i Esbjerg.
Læs mere om Stacey på det New Zealandske musiksite Sounz: https://www.sounz.org.nz/contributors/1390

Comments

comments