Nyhedsbrev maj 2018

Af Pia Jørs - den

MØD EN MARTYR I DIAMENTEN

 

Søndag, 5. maj 2018 kl. 19:40 Den Sorte Diamant, København

Esbjerg Ensemble er med i København når der gives en forsmag på hvad man kan vente sig af Rued Langgaard Festivalen. I år i storslået selskab med det bedste fra dansk musikliv – kom forbi – bliv sulten på mere og kom tilbage og hør mere i Ribe 2. september under selve festivalen. 

Musikalske offergaver
Helene Gjerris reciterer uddrag af Debussys og den italienske digter Gabriele d’Annunzios i samspil med musik af J.S. Bach, Olivier Messiaen og Rued Langgaard. Alle tre komponister var religiøse, og deres værker har karakter af en offergave, der giver indblik i en åndelig og til tider guddommelig verden.

Musikken, der spilles bl.a. af Esbjerg Ensemble og Trio Con Brio, ledsages af ikonografiske fremstillinger af Den hellige Sebastian samt helgenbilleder fra Det Kgl. Biblioteks samling.

Esbjerg Ensemble program:
Johan Bach: Goldberg variationer
Rued Langgaard: “Mig hjertelig nu længes” variationer

Musikerne:
Helene Gjerris, oplæsning. Toke Møldrup, cello. Kristoffer Hyldig, klaver. Gunvor Sihm, violin. Berit Johansen Tange, klaver. Esbjerg Ensemble og Trio con Brio med klarinettist Olli Leppäniemi.

FANØ FREE FOLK – Onsdag, 9. maj 2018 kl. 19:30 Sønderho Kirke

Festivalen læner sig op ad den eksperimentelle del af folkemusikken, og har i en årrække ladet det blomstre på den smukke vesterhavsø med folkemusikere: Nogle med benene plantet dybt i traditioner og andre friskt uafhængige oprørere med vinden i håret. Nu har de taget fat på de endnu mere traditionsbundne men ligeså eksperimenterende musikere i Esbjerg Ensemble og videreudvikler konceptet fra i fjor med en årlig satellit-dobbeltkoncert.

I år udfordrer Fanø Free Folk med klangvirtuos Nils Økland, som selv betegner sig som en hybrid mellem det poetiske i folkemusikken og energien til punk. Økland har samarbejdet med norske improvisationsmestre som Christian Wallumrød og Arve Henriksen og har udgivet på det ikoniske pladeselskab ECM.

For at spille op til Nils Øklands klangverden tager vi en kombination af barokkens organiske fraseringer og 1900-tallets råskab med os:
Arrangementer for ensemble af Bachs Goldbergvariationer i uddrag, strygekvartetter af Béla Bártok og Rued Langgaard samt nordiske og rumænske folketoner.

 

KAMMERMUSIK I PINSEN – Tivolis Koncertsal

Tivoli har igen åbnet sin smukke koncertsal for os og igen i samarbjede med kolleger – denne gang med Ensemble MidtVest, Storstrøms Kammerensemble og Messiaen Quartet Copenhagen. Men det stopper ikke her, vi har fået en formidabel gæstesolist med som for tiden topper alle lister –  nemlig violist Ray Chen.

Esbjerg Ensembles koncerter ligger søndag, 20. maj og 21. maj fra kl. 12:00

 

SÆSONKONCERT FRANDSENS FABRIK 23. MAJ KL. 19:30

I år har vi ikke spurgt hvad publikum vil høre – vi har allerede en plan! Kom og få en musikalsk såvel som en gastronomisk bid af det righoldige tapasbord. Vær forberedt på uortodokse fortolkninger og bevægende genhør.  

Vi glæder os til møde jer alle – så tag gerne familie, naboer, venner med til jubilæumssæsonens sidste koncert!

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments