Nyhedsbrev april 2019

Af Pia Jørs - den

Vi fejrer Hans Abrahamsen!

Komponisten Hans Abrahamsen er modtager af Léonie Sonnings Musikpris 2019, og det fejrer vi i ensemblet dette forår med at spille musik skrevet eller arrangeret af Hans Abrahamsen. Vi føler særligt stærkt for årets prismodtager, for han var Esbjerg Ensembles kunstneriske leder fra 1988-91.

Første afdeling af sæsonkoncerten Forår med Abrahamsen byder på både originalkompositioner og transkriptioner. Det bliver startskuddet til et repertoire med Abrahamsen, som er med os i bagagen igennem hele foråret – til Århus, København og på turné til England.

På programmet er også Schuberts kendte og elskede Forelle-kvintet og Lili Boulangers forårsstykke D’un Matin du Printemps.

Læs mere om koncerten på onsdag 3. april 19.30 på vores hjemmeside: http://esbjergensemble.com/event/winterreise-2/

Vi kan varmt anbefale at indtage en plads i koncertsalen allerede klokken 19.00 til endnu et Indspil. Denne gang vil kunsthistoriker Josephine Nielsen-Bergquist fra Ribe Kunstmuseum fortælle om de danske guldaldermalere og trække en rød tråd her fra til romantikken og Schubert.

Léonie Sonnings Musikpris er den største danske musikpris. Den gives til en internationalt anerkendt komponist, musiker eller dirigent inden for klassisk musik. Abrahamsen kommer i selskab med komponister som Stravinskij, Bernstein, Ligeti og Nørgård. Per Nørgaard blev den første danske modtager. Læs mere om prisen: http://www.sonningmusic.org/.

Sonning Musikpris-koncert i Aarhus Musikhus

Hans Abrahamsen modtager Léonie Sonnings Musikpris 2019 i DR Koncerthuset i København den 26. april. To dage efter, den 28. april, har vi den store ære at give koncert i Aarhus Musikhus sammen med vores kolleger i Ensemble MidtVest. Med denne dobbeltkoncert fejrer vi prismodtageren af Léonie Sonnings Musikpris 2019. Programmet spænder bredt hen over Abrahamsens karriere.

Som Sonningspris-modtager kommer Abrahamsen i liga med Ligeti og Stravinsky – og Per Nørgård, som i 1996 blev den første dansker til at modtage den fornemme pris.

http://esbjergensemble.com/event/hans-a-til-folket-leonie-sonnings-musikpris/

Huskoncerter – nyhed på paletten

Hvorfor ikke spille kammermusik i et kammer? Den er lige til højrebenet, og tanken har vi realiseret her i foråret ved at tilbyde huskoncerter i esbjergensernes private hjem. Det er foreløbigt blevet til én koncert, som fik gode anmeldelser af både værter og ensemble!

Nu søger vi en ny vært, der bor i Esbjerg. Kunne det være dig? Konceptet er enkelt: Du sørger for vin og venner, så kommer vi og spiller. Programmet sammensættes fra vores aktuelle repertoire. Rummer din stue en kvartet, kvintet – eller måske alle ensemblets 10 musikere og måske lige så mange venner, og har du lyst til at få live klassisk musik i huset? så skynd dig at skrive til Pia på kontoret: pj@esbjergensemble.com inden 10. april, så finder vi en dato og tidspunkt, der passer begge parter.

EE Huskoncerter 2019

Slået op af Esbjerg Ensemble i Onsdag den 20. marts 2019

 

Esbjerg Ensemble på Kulturvinduet.dk

At Esbjerg Ensembles 10 musikere er i verdensklasse. Det ved endnu flere nu, efter at Kulturvinduet.dk. den 22. marts publicerede en portrætfilm om os.

Den fortæller rigtigt fint om ensemblets afvekslende opgaver og om pioner-idéen bag ensemblet for 50 år siden. Alt sammen på fem minutter.

På Kulturvinduet er vi kommet i godt selskab med kulturoplevelser i Esbjerg Kommune, som præsenteres i denne række af film. TVE har produceret, og filmene er støttet af Johan Hoffmann Fonden.

Det er dejligt, når et tilbud om synlighed dumper ned som en appelsin i turbanen. Vi smider lige et stykke appelsinskræl til jer i form af linket til filmen. https://www.youtube.com/watch?v=YclDE87kl48&t=3s

Kultur-talent-klasserne kommer med i Ungepanelet

Vi har udvidet vores arbejde med at få flere unge til vores koncerter. Idéen er at unge hjælper os med at tiltrække unge.

Vi såede et frø efter en koncert på Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole VGE i januar. Fire unge meldte sig til at deltage i en samtale om klassisk musik, og de blev de første fire medlemmer i vores Ungepanel.

Siden da har vi indledt et samarbejde med Kultur-talent-klasserne i Esbjerg og inviteret eleverne med i Ungepanelet. De har været til koncerter, prøver og indledende møde. I næste uge mødes vi med dem igen til koncert og derefter et møde, hvor vi vil høre om deres oplevelse af musikken, en snak om markedsføring og om hvad de har lyst til, at Ungepanelet skal indeholde.

Mulighederne er mange for samarbejdet. De unge kan give os feedback på koncerter og input til markedsføringsmateriale. De kan være med til at vælge repertoire, være værter og hjælpe med at arrangere en UNG KLASSISK koncert.

Vi ser potentiale i dette spændende samarbejde med fremtidens publikum!

 

 

Comments

comments