Hjertelig velkommen til en ny sæson!

Af admin - den

August fik en forrygende start med Esbjerg International Chamber Music Festival, og september bliver lige så mangfoldig og rig på musiktilbud!

I, der bor i regionen kan høre os både i koncertsale og på kommunens to kunstmuseer. Det europæiske avantgarde-publikum får også dansk musik når det er bedst sidst på måneden, når ensemblet besøger Klangspuren Schwaz for første gang.

Men først står de lokale musikfester for tur:

The Coastline Piece på Esbjerg Kunstmuseum – torsdag, 4. september kl. 16:30

Værket er et multiværk for 7 musikere og lydcollage om Vestkyst-identiteter af den britiske lydkunstner Juliane Hodkinson.
Nu har hun komponeret et stykke specielt til Esbjerg Ensemble, som kan høres for første gang under Vadehavsfestivalen på Esbjerg Kunstmuseum.

Læs mere her: vadehavsfestival.dk/festival-2014/program/the-coastline-piece

The Coastline Piece bliver fremført i samarbejde med Vadehavsfestivalen.
Der er gratis adgang allerede fra kl. 16:00, hvor både udstillingerne og baren vil være åbne.

Se evt. denne video på YouTube: www.youtube.com/watch?v=B5Dx5M1jvbM

Rued Langgaard Festival – søndag, 7. september kl. 15:00

Ribes årlige klassiske musikfest knytter sig til komponisten Rued Langgaard, og er i en rivende udvikling med høj kvalitet, gode samarbejdspartnere og øget opmærksomhed – ikke kun nationalt men også internationalt. Vi er derfor glade for at være bidragydere til festivalen, og vil også i år spille afslutningskoncerten i Ribe Domkirke med gæstemusikere.

Læs mere her: www.langgaardfestival.dk/program-2014-2

Sæsonkoncert i Esbjerg – onsdag, 17. september kl. 19:30

Men inden det spiller vi vor første sæsonkoncert, hvor hele ensemblets bredde kan nydes – fra det avantgardistiske til det storslåede klassiske. Med dette program gæster vi også Horsens Musikforening for første gang.

Modernismens fødsel Ribe Kunstmuseum – onsdag, 24. september kl. 19:00

Ribe Kunstmuseum viser i denne periode en udstilling, som tematiserer modernismens fødsel. I den forbindelse inviterer Kunstmuseet sit husensemble – Esbjerg Ensemble – til at give sin musikalske kommentar til tematikken. Her får man igen muligheden for at opleve det forrygende arrangement af Stravinskys Le Sacre du Printemps for blæserkvintet. Koncerten bliver introduceret af ensemblechef Katrine Ganer Skaug og museumsinspektør Jan Gorm Madsen, som vil knytte forbindelser mellem den europæiske og den danske modernisme – mellem billedkunsten og musikken.

Klangspuren Schwaz – 27. september kl. 21:00

I den sidste weekend i september opføres to stykker specielt skrevet til ensemblet; Bent Sørensens PANTOMIME og Juliane Hodkinsons THE COASTLINE PIECE sammen med den unge islandske komponist Anna Thorvaldsdottirs unikke stykke RÓ og Abrahamsens transkription af Carl Nielsens TRE KLAVERSTYKKER. Med os har vi Katrine Gislinge som solist og Gudni Franzson som dirigent.

Læs mere her: www.klangspuren.at/klangspurenfestival

Ny midlertidig cellist – mens vi leder efter den næste

De fleste har nok erfaret, at vor faste cellist gennem 6 år, Franz Ortner, har opsagt sin stilling.
Mens vi leder efter en til at tage hans faste plads, er vi så heldige at have fået Ursula Smith på korttidskontrakt frem til 1. marts 2015. Det er en musiker, man kun kan glæde sig over at have i nærheden!

Læs mere om Ursula på www.ursulasmith.net

Comments

comments