KONCERTER
Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Forår med Abrahamsen

april 3 kl 19:30

Program:
Hans Abrahamsen: Transskriptioner og originaler
Lili Boulanger: Dún Matin du Printemps
Franz Schubert: “Forellekvintetten” D667, op. 114

Vi fejrer at Hans Abrahamsen modtager Léonie Sonnings Musikpris 2019 og varmer op til den store fejring i Aarhus senere denne måned.

Abrahamsen var kunstnerisk leder for Esbjerg Ensemble i perioden 1988 – 91, i en periode hvor han skrev meget lidt musik. Han tilførte ensemblet i de år en række berigende programmæssige perspektiver, iblandt dem også værker skrevet til ensemblet. Mange af dem var arrangementer af tidligere komponisters arv, blandt andet Carl Nielsen. Nogle af disse fremfører vi med denne koncert, side om side med nogle af hans skønne «miniaturer» for mindre besætninger.

Koncertens anden halvdel åbner sig så med østrigsk landlig romantik, og Schuberts klaverkvintet fra hans store forløsende boheme-år. Schubert havde i 1818 mødt den karismatiske baryton Michael Vogl, som skulle blive en stor inspirator og ambassadør for Schuberts mange glitrende sange. Og det er også en sang som har inspireret den sidste variationssats af Forellen-kvintetten, som han skrev året efter mødet med sangeren og i det hans kunstneriske karriere tog fart.

Som en lille rosin i pølseenden tilbyder vi midt i programmet en lækker klavertrio af Lili Boulanger, lillesøster af den berømte parisiske komponistlærer Nadia og én af europas helt lysende begavelser. Musikhistorien blev ikke den samme, hvis hun havde overlevet Crohns i en alder af 25 år.

Pianist: Finghin Collins

Indspil kl. 19:00 ved cand.mag. Josephine Nielsen-Bergqvist

“Hans A. til Folket!” – private huskoncerter med uddrag fra relevant repertoire – mere information annonceres senere.

Billetsalg: kr. 150 / Børn under 12 år gratis entré

Billetter købes ved indgangen eller på Billetten.dk

Comments

comments

Detaljer

Dato:
april 3
Tidspunkt:
19:30

Arrangør

Esbjerg Ensemble
Telefon:
75139399
Hjemmeside:
www.esbjergensemble.com

Sted

Syddansk Musikkonservatorium Esbjerg
Kirkegade 61
Esbjerg, 6700
+ Google Map
Telefon:
63119900
Hjemmeside:
www.sdmk.dk