KONCERTER
Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Tidsrejse 1

oktober 28, 2015 kl 19:30

Begivenhed Navigation

PROGRAM
Franz Schubert: Oktet i F-dur, D 803
Jörg Widmann: Oktet

Da Schubert skrev sin Oktet som 27-arig i 1824, var den bestilt af den legendariske klarinettist Ferdinand Troyer, og skulle efter hans ønske vare noget i retning af den allerede meget populære septet af Beethoven. Det blev det størst anlagte kammerværk af Schubert – eller af nogen i øvrigt umiddelbart efter ham – der nogensinde er skabt.

Og måske er det derfor heller ikke så mærkeligt, at en af dagens mest markante klarinettister og komponister, har ladet sig friste til at tage den hånd, som skrev netop så vidunderligt for sit instrument, og selv har kastet sig over sin egen version.

Widmanns Oktet starter som et tydeligt spejlbillede af Schubert, men Widmanns egen tid bryder igennem gentagne gange og stykket får så gradvis sin egen stemme, selv om det Schubert-romantiske tonesprog væver sig ind i musikken gennem hele værket. Vi oplever den schubertske verden som gennem en tidsmaskine, nogle gange i et nostalgisk lys, andre gange gennem musikalsk spøg og andre igen som i et mareridt. Velkommen til Tidsrejse nr. 1!

Oktetterne er skrevet for den samme besætning: klarinet, fagot, horn og strygekvintet – men hvor Schuberts Oktet varer ca. én time, er Widmanns rejse kun halvt så kort…

 

Kontrabas: Valúr Palsson

 

SÆSONKONCERT

Løssalg: kr. 150 / alle under 25 år har gratis adgang

Comments

comments

Detaljer

Dato:
oktober 28, 2015
Tidspunkt:
19:30

Arrangør

Esbjerg Ensemble
Telefon:
75139399
Hjemmeside:
www.esbjergensemble.com

Sted

Syddansk Musikkonservatorium Esbjerg
Kirkegade 61
Esbjerg, 6700
+ Google Map
Telefon:
63119900
Hjemmeside:
www.sdmk.dk