KONCERTER
Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Since Brass, Nor Stone

november 11, 2018 kl 19:30

Koncertprogram:

Gyürgy Ligeti: 6 Bagateller for blæsere (1953)
Alexander Goehr: Since Brass nor Stone
Johannes Brahms: Strygekvartet nr. 1 i c-mol

 

Vi får belyst strygekvartetten fra tre vinkler ved denne koncert med to forfædre og en levende. Haydn arbejdede med strygekvartetten igennem hele sit liv, det blev til 68 af dem i alt over en periode på 40 år, fra de næsten naivt opskriftsagtige til fuldblods værker, i øvrigt nogle af de bedste han skrev. Aftenens kvartet ligger midt i hans produktion og har fået tilnavnet ”Fuglen” – fordi første sats unægteligt giver den association…

Brahms på sin side skrev kun tre, og de to første skrev og udgav han samtidigt. Han kæmpede med det, og det siges, at forfædrene Haydn og Beethovens geniale af slagsens, sled på Brahms selvfølelse. Men han kom alligevel med sit helt personlige bud, med sit såre kæmpende romantiske hjerte hamrende igennem hele værket.

Koncertens midtpunkt bryder med den traditionsrige facon, og har også undertitlen: «En fantasi for strygekvartet og slagtøj» fra 2008, af det vi trygt kan kalde individualisten Alexander Goehr. Hans generation har tilhørt modernismen, men han har ledt efter sit eget udtryk og skabt en fantasifuld stil. Titlen er hentet fra Shakespeares Sonnet 65, men er ikke direkte relateret til den. Men Sonettens lidenskabelige perspektiv over kærlighedens styrke og skrøbelighed genspejles i musikkens dynamiske og varierede udfald.

Billetsalg: kr. 225

Aarhus Musikhus

 

Comments

comments

Detaljer

Dato:
november 11, 2018
Tidspunkt:
19:30

Arrangør

Århus Musikforening

Sted

Musikhuset Aarhus,