KONCERTER
Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Østerbro Kammermusikfestival

maj 17 til maj 18

Begivenhed Navigation

Ny ensemblefestival midt i København!

Østerbro Koncertforening er en sprudlende musikforening i hjertet af Østerbro. Foreningen holder til i det smukke Unitarernes Hus på Dag Hammarskjölds Allé 30, hvor alle foreningens koncerter bliver afholdt. Koncertforeningen er et samarbejde mellem fire fremtrædende ensembler: Messiaen Quartet Copenhagen, Nordic String Quartet, Trio Amerise og Dahlia String Trio. Herudover er der løbende gæsteoptrædener og besøg fra andre ensembler og solister.

Med festivalen får den traditionsrige Østerbro Koncertforening og dens ensembler en kæmpe chance for at profilere sig på Danmarks musikscene. Det er et kup for det københavnske publikum, at så anerkendte kulturinstitutioner som Esbjerg Ensemble, Ensemble Midtvest og Storstrøms Ensemble støtter op om initiativet. 

Festivalens program sætter fokus på komponisten Hans Abrahamsen, der i 2019 modtager Sonningprisen, og på værker for stort kammerensemble. Abrahamsen er æresgæst og -taler til festivalen, hvor hans værker bl.a. spilles i et fællesprogram af Esbjerg Ensemble og Ensemble Midtvest, og hvor Nordic String Quartet spiller hans kvartetter. Østerbro Koncertforenings fire ensembler slår sig til festivalen sammen for at opføre værker, som på grund af deres størrelse sjældent spilles i danske musikforeninger, bl.a. en kammertransskription af Mahlers 4. Symfoni og Strauss’ Vier letzte Lieder.

Esbjerg Ensemble spiller to dobbeltkoncerter med Ensemble MidtVest og musik af Hans Abrahamsen, Jørgen Jersild og Alexander Goehr.

Resten af det forventede forrygende festivalprogram bliver fremført af Østerbro Koncertforenings kerneensembler: Messiaen Quartet Copenhagen, Nordic String Quartet, Trio Amarise og Dahlia String Trio

Koncertdetaljer kommer senere.

Billetsalg: http://www.koncertforening.safeticket.dk/

Festivalen muliggøres med generøs støtte fra Østerbro Lokaludvalg, Oticon Fonden, Louis-Hansen Fonden, Dansk Tennis Fond, Bestles Fond og Solistforeningen af 1921

Comments

comments

Detaljer

Start:
maj 17
Slut:
maj 18

Arrangør

Østerbro Koncertforening
E-mail:
mail@koncertforening.dk
Hjemmeside:
www.koncertforening.dk

Sted

Unitarernes Hus
Dag Hammerskjölds Allé 30
København Ø., 2100 Danmark
+ Google Map