KONCERTER
Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

New Music Days

oktober 30, 2015 kl 17:00

Begivenhed Navigation

Oplev resultatet af 30 unge musikskoleelevers intense arbejde med at skabe deres helt egne kompositioner i samarbejde med professionelle musikere fra Esbjerg Ensemble og et udpluk af landets bedste komponister.

New Music Days er et tilbagevendende kompositionsprojekt, som arrangeres af Musik & Ungdom – i år i samarbejde med Esbjerg Kulturskole, Varde Musik- og Billedskole og Esbjerg Ensemble.

Projektets formål er at sætte ny musik og ikke mindst børn og unges egen musikalske skaben på dagsordenen. I tre dage arbejder eleverne med at udforske og opfinde nye musikalske og instrumentale sammenhænge og udtryksformer. Komponisterne og musikerne fra Esbjerg Ensemble fungerer som vejledere og inspiratorer for elevernes idéer, eksperimenter og indspil. Elevernes ejerskab til musikken er altafgørende, og derfor er komponistens rolle alene at lære dem ’at tanke som komponister’ for dernæst at lade alle kreative beslutninger, valg og fravalg blive taget af eleverne selv.

Samarbejdet mellem musikskolerne og de professionelle musikere og komponister skaber et krydsfelt mellem musikskoleelever, lærere, komponister og musikere, som gør, at udvekslingen af

erfaringer, kompetencer og metoder går flere veje. Alle parter får indsigt i hinandens ståsteder i forhold til den falles målsætning:

At unge musikskoleelever tor eksperimentere og ga pa opdagelse i nye musikalske verdener.

New Music Days har sit udspring i Nordic Music Days, som sidst blev afholdt i 2010 i København. Siden 2012 er New Music Days blevet afholdt én gang om året i forbindelse med Spil Dansk Dagen

først i København, siden i Kolding, og nu i år rykker projektet til Esbjerg.

Koncerten produceres i samarbejde med Esbjerg Kulturskole og Musik og Ungdom.

 

Gratis adgang

Comments

comments

Detaljer

Dato:
oktober 30, 2015
Tidspunkt:
17:00

Arrangør

Esbjerg Ensemble
Telefon:
75139399
Hjemmeside:
www.esbjergensemble.com

Sted

Syddansk Musikkonservatorium Esbjerg
Kirkegade 61
Esbjerg, 6700
+ Google Map
Telefon:
63119900
Hjemmeside:
www.sdmk.dk