KONCERTER
Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kvindestemmer

januar 28, 2018 kl 15:30

Begivenhed Navigation

Koncertprogram:

Musikhistorien – som så meget i vor historie – er skrevet af mænd. Og i en periode også kun opført af mænd. Men beretningerne er ikke desto mindre ofte om kvinder…

Stærke kvinder, lidende kvinder, elskende kvinder og forvirrede kvinder. Findes der noget mere tillokkende og dragende for en mand at fantasere om? Vi tror det ikke, i hvert fald ikke at dømme efter vor kulturhistories dejlige skattekammer – for nogle af de historier, får I også. Og midt i Schummans ikoniske cyklus «Kvindens liv og kærlighed» blander der sig en samtidig finsk kvindes fabuleringer om, hvad vi nu kan forvente af denne arv af mandlige kvindehistorier….

Koncerten skal ses som en buket stærkt kontrasterende inputs fra vidt forskellige epoker og stemmer, som bliver sat op mod hinanden.

Programmet består af kendte opera-uddrag som ”Ombra mai Fu” fra Händels Serse, ”Seguidila” fra Bizets Carmen, ”When I am Laid” fra Purcells Dido og Aneas – i selskab med helt nye toner af Hans Abrahamsen, Steingrimur Rohloff og Lotta Wennäkoski samt instrumentale mellemspil af Strauss, Ravel og Schönberg og et møde med Ravels eksotiske ”Chanson de Madecasses”.

Solist er Tuva Semmingsen, mangeårig solist på Det Kgl Teater og kendt som en af landets helt store specialister i de såkaldte «bukseroller» – barokkens roller for de tidligere kastratsangere. Hun har nylig sagt farvel til denne ramme for at kaste sig ud i freelance-livet og et større spekter af kvinderoller – og stemmer. 

 

Mezzosopran: Tuva Semmingsen

 

Comments

comments

Detaljer

Dato:
januar 28, 2018
Tidspunkt:
15:30

Arrangør

Viborg Musikforening

Sted

Viborg Musiksal