KONCERTER
Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

Kvindestemmer

januar 21, 2018 kl 15:00

Begivenhed Navigation

Koncertprogram:
Musikhistorien – som så meget i vor historie – er skrevet af mænd. Og i en periode også kun opført af mænd. Men beretningerne er ikke desto mindre ofte om kvinder…

Men hvad sker der, når en finsk kvindelig nutidig komponist blander sig i en tysk mandlig romantikers fabuleringer om netop kvindeliv? Eller når en ung islænder skal formulere et minde fra sit pigeunivers?

Stærke kvinder, lidende kvinder, elskende kvinder og forvirrede kvinder. Findes der noget mere tillokkende og dragende for en mand at fantasere om? Vi tror det ikke, i hvert fald ikke at dømme efter vor kulturhistories dejlige skattekammer – for nogle af de historier, får I også.

Vi blander nordiske kvindestemmer ind i den europæiske mandlige kulturhistorie, vi blander dagens mandlige fortolkning af den gamle historie – vi blander det hele!

Selve koncerten skal ses som en buket stærkt kontrasterende inputs fra vidt forskellige epoker og stemmer, som bliver sat op mod hinanden.

Koncertprogrammet kommer til at bestå af kendte opera-uddrag som ”Ombra mai Fu” fra Händels Serse, ”Seguidila” fra Bizets Carmen, ”When I am Laid” fra Purcells Dido og Aneas – i selskab med helt nye toner af Hans Abrahamsen, Bára Gisladottir og Lotta Wännakoski samt instrumentale mellemspil af Strauss, Ravel og Schönberg og et møde med Ravels eksotiske ”Chanson de Madecasses”.

Mezzosopran: Tuva Semmingsen

 

Comments

comments

Detaljer

Dato:
januar 21, 2018
Tidspunkt:
15:00

Arrangør

Odense Musikforening
E-mail:
MHorder@health.sdu.dk

Sted

Odense Valgmenighed
Dronningensgade 1
Odense C, 5000 Danmark
+ Google Map