KONCERTER
Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kompositionsworkshop

marts 2, 2018 kl 15:00

“Jeg var grøn som det grønneste græs, jeg var spændt og mine ører kom hurtig på stilke i den uge, som endte med den første professionelle opførelse nogen sinde af min musik, med den beskedne titel: Sirenens Sange og Nøkkens Spil. Jeg husker alt, som man altid husker alt fra den første gang, og jeg kommer aldrig til at huske så meget igen… Jeg husker kantinen, hvor vi sad, jeg husker samtalerne, hvor jeg lærte mere end jeg lærte før eller siden. Husker forfængeligheden og angsten. Husker musikernes kommentarer: “Det lyder som om der er idéer til meget mere end et stykke!”. Og det ved Gud der var!”

Den første workshop for unge komponister i Esbjerg foregik i 1980 på initiativ fra Frederik Gislinge, og bare to år senere stod en meget ung og autodidakt Bent Sørensen af på Esbjerg Banegård. Næsten ufatteligt mange danske og udenlandske komponister har trådt sine ungdoms kompositionssko i ensemblets prøverum for at undersøge nærmere hvordan deres indre ører folder sig ud til fysisk klang når 10 klassiske musikere arbejder intenst med deres noder. Stil forandrer sig, kompositionsteknikker forandrer sig – og for musikerne, er det også ugen, hvor man kan orientere sig mod de nye tendenser, og mærke efter, hvad mon der passer for os.

Det er sæsonens win-win uge!

Dirigent: Rei Munakata

I år inviterer vi seks komponister fra hhv. Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, og besøger efter en uges arbejde i Esbjerg, Pulsar-festivalen i København med resultaterne.

Fri entré

Comments

comments

Detaljer

Dato:
marts 2, 2018
Tidspunkt:
15:00

Arrangør

Esbjerg Ensemble
Telefon:
75139399
Hjemmeside:
www.esbjergensemble.com

Sted

Syddansk Musikkonservatorium Esbjerg
Kirkegade 61
Esbjerg, 6700
+ Google Map
Telefon:
63119900
Hjemmeside:
www.sdmk.dk