KONCERTER
Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kernen i kammeret

november 22, 2017 kl 19:30

Begivenhed Navigation

Koncertprogram:
Francis Poulenc: Sekstet for klaver og blæserkvintet op. 100
Anna Thorvaldsdottir:
Mizzy Mazoli: Still life with Avalanche
Robert Schumann: Klaverkvintet

Kammermusikken oplevede sit ekstatiske højdepunkt i romantikken – men romantikkens lange arm strækker sig langt ind i både det 20. og 21. århundrede… Og måske har der altid været kammermusik, måske er kammermusikken selve kernen i musikken: Samspillet mellem nogle få, for intenst nærværende tilhørere – en nærmest intravenøs musikoplevelse hvis du kommer tæt nok på. Værkerne i dette program kommer i hvert fald meget tæt på musikken, for at sige det filosofisk.

Vi åbner friskt med  en klassiker for blæserne: Poulenc giver farverig lethed på sin helt egne franske vis, og fortsætter med to enestående unge stemmer:

Missy Mazzoli blev for nylig af New York Times udpeget som «Brooklyn’s post-millennial Mozart» og hendes modige opera over Triers «Braking the Waves» blev omtalt som en af det 21. århundredes vigtigste så langt – ja, så er det jo bare at spidse ører og læne sig frem i stolen. Hennes “Still Life with Avalance” er et stykke om at finde skønhed i kaos.

Anna Thorvaldsdottirs musik har vi opført ved flere lejligheder allerede: en drømmende og samtidig kraftfuld energi skaber et nærmest elektrisk spændingsfelt i en transparent instrumentering, og man kommer helt ned i den dybe RO i dette værk.

Koncerten afslutter med det som er blevet betegnet som kvintessensen af romantisk kammermusik: Schumann skrev sin klaverkvintet i en forrygende inspireret periode som toppede hans til da intensive såkaldte “kammermusikår” 1842, og satte standarden for besætningen klaver og strygekvartet. Den var dedikeret til Clara Schumann som blev syg – parrets unge ven Felix Mendelssohn sprang til og bladlæste førstegangsopførelsen, og siden er den blevet opført og elsket i små og store rom verden over.

 

Klaver: Heini Kärkkäinen

 

Koncertintroduktion i Café Ørsted kl. 19:00

 

Sæsonkoncert

Comments

comments

Detaljer

Dato:
november 22, 2017
Tidspunkt:
19:30

Arrangør

Esbjerg Ensemble
Telefon:
75139399
Hjemmeside:
www.esbjergensemble.com

Sted

Syddansk Musikkonservatorium Esbjerg
Kirkegade 61
Esbjerg, 6700
+ Google Map
Telefon:
63119900
Hjemmeside:
www.sdmk.dk