KONCERTER
Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kernen i kammeret

november 21, 2017 kl 20:00

Koncertprogram:
Leos Janacek: Concertino
Missy Mazzoli: Still Life with Avalance
Francis Poulenc: Sekstet for klaver og blæserkvintet op. 100

Kammermusikken oplevede sit ekstatiske højdepunkt i romantikken – men romantikkens lange arm strækker sig langt ind i både det 20. og 21. århundrede… Og måske har der altid været kammermusik, måske er kammermusikken selve kernen i musikken: Samspillet mellem nogle få, for intenst nærværende tilhørere – en nærmest intravenøs musikoplevelse hvis du kommer tæt nok på. Værkerne i dette program kommer i hvert fald meget tæt på musikken, for at sige det filosofisk.

Vi kører tempoet op i energi fra starten af koncerten med Janáček: Hans musik er nærværende og fortællende. Præcis det samme kan vi sige om Missy Mazzolis musik, selvom den er meget anderledes… Hun blev for nylig af New York Times udpeget som «Brooklyn’s post-millennial Mozart» og hendes modige opera over Triers «Braking the Waves» blev omtalt som en af det 21. århundredes vigtigste så langt – ja, så er det jo bare at spidse ører og læne sig frem i stolen.

Poulenc giver en slags symmetri til Janáček med farverig lethed på sin helt egne franske vis, men vil du hellere høre Schumann så er det forståelig… For er der nogen som kan smelte bare nogle få instrumenter sammen til én voldsom emotionel oplevelse, så er det ham. Det kan ikke misforstås.

 

Klaver: Heini Kärkkäinen

Comments

comments

Detaljer

Dato:
november 21, 2017
Tidspunkt:
20:00

Sted

DKDM Studiescenen
Rosenørns Allé 22
Frederiksberg C, 1970 Danmark
+ Google Map
Hjemmeside:
www.dkdm@dkdm.dk