KONCERTER
Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kernen i kammeret

november 18, 2017 kl 15:00 til 17:00

Koncertprogram:

Leoš Janaček:
Concertino
Missy Mazzoli: Still Life with Avalanche
Robert Schumann: Pianokvintet i Es-dur, op. 44

Kammermusikken oplevede sit ekstatiske højdepunkt i romantikken – men romantikkens lange arm strækker sig langt ind i både det 20. og 21. århundrede… Og måske har der altid været kammermusik, måske er kammermusikken selve kernen i musikken: Samspillet mellem nogle få, for intenst nærværende tilhørere – en nærmest intravenøs musikoplevelse hvis du kommer tæt nok på. Værkerne i dette program kommer i hvert fald meget tæt på musikken, for at sige det filosofisk.

Vi kører tempoet op i energi fra starten af koncerten med Janáček: Hans musik er nærværende og fortællende. Præcis det samme kan vi sige om Missy Mazzolis musik, selvom den er meget anderledes… Hun blev for nylig af New York Times udpeget som «Brooklyn’s post-millennial Mozart» og hendes modige opera over Triers «Braking the Waves» blev omtalt som en af det 21. århundredes vigtigste så langt – ja, så er det jo bare at spidse ører og læne sig frem i stolen.

Koncerten afslutter med det som er blevet betegnet som kvintessenssen af romantisk kammermusik: Schumann skrev sin klaverkvintet i en forrygende inspireret periode som toppede hans til da intensive såkaldte “kammermusikår” 1842, og satte standarden for besætningen klaver og strygekvartet. Den var dedikeret til Clara Schumann som blev syg – parrets unge ven Felix Mendelssohn sprang til og bladlæste førstegangsopførelsen, og siden er den blevet opført og elsket i små og store rum verden over.

 

Comments

comments

Detaljer

Dato:
november 18, 2017
Tidspunkt:
15:00 til 17:00

Sted

Thy Centre for Musical Art
Teglgårdsvej 5
Vestervig, 7770 Danmark
+ Google Map
Hjemmeside:
www.tcma.dk